Økologisk besøgshave på vej ved Erholm

Planerne om en økologisk forsøgshave har tidligere været nævnt her på mediet.

Der vil blive tale om et frivilligt folkeligt fællesskab med godsejer Jan Cederfeld og Landsforeningen Praktisk Økologi i spidsen.

Haven vil blive et godt supplement til det i forvejen meget spændende og venlige udflugtsmål ved Erholm, der også har et fødevaremarked fra 2018, åbent hver lørdag 10 – 13.

Foreløbige ideer
Ved et møde i efteråret blev der nævnt en række ideer, som kunne føres ud i livet, fx krydderurter, højbede, kålhave, andre grøntsager, gamle sorter, lægeurter osv. Men også formidling af tanken bag økologisk havedyrkning kan få en fremtrædende plads på stedet.

Nyt møde i foråret
Når der i det tidlige forår bliver mulighed for at mere end 10 personer kan mødes, vil der blive indbudt til et nyt opstartsmøde, og i princippet kan alle med interesse for økologisk have melde sig som medarbejder i dette folkelige fællesskab.

Praktisk Økologi
Denne forening er landsdækkende og har godt 4.000 medlemmer og udgiver et blad ca. 6 gange om året. Om det konkrete projekt kan man holde sig interesseret på www.merelivihaven.dk/erholm­_besoegshave/

Læs evt. mere på www.praktiskoekologi.dk

Foreløbige kontaktpersoner:
Helle Boesen (mangeårigt medlem af Praktisk Økologi, erfaring med fælleshaver og skolehaver) tlf. 20306767 – mail

Mikael Elke Lund (dir. i PØ (Praktisk Økologi), tlf. 22182682, mail

Jan Cederfeld (godsejer Erholm) tlf. 40322564, mail:

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.