Øko-haven ved Erholm april 2022

Sponsor søges til dyrehegn
Der var igen arbejdsdag den 2. april for ca. 10 fremmødte ved den nye økologiske have, der er placeret i parken lige over for Erholms gamle smedje.

Der blev denne dag især arbejdet videre med nedsætning af pæle, fremstilling af en låge og planlægning af, hvilke planter, der skal være i bedene.

Dyrehegn – sponsorer søges
For at værne de kommende planter mod vildtet skal der imidlertid bruges minimum ca. 70 meter dyrehegn med en højde af 1.60 meter. 100 m. hegn koster ca. 1.900 kr.

Den frivillige arbejdsgruppe har ikke umiddelbart pengene til det – det er nok et beløb på 1.500 – 2.000 kr. Der søges derfor en eller flere sponsorer, der vil støtte det gode formål. Evt. kan sponsorens navn sættes på hegnet.

Kontakt: Koordinator og bestyrelsesmedlem i PØ, Mette Telling tlf. 28605519, mail .

Mulige planter
I arbejdsgruppen af frivillige drøftedes variationen af planter, og man nåede ved fælles hjælp frem til flg.:

Høje ærter, grønkål med et ”underlag” af kvælstofsamlende bladkløver, gulerødder, løg, tagetes (hvis duft kan skræmme fjenderne væk), flerårig fennikel, buskbønner, stangbønner, palmekål, hestebønner, tidlig spinat, radiser, squash, majsplanter, bladbeder, morgenfruer, honningurt.

Andre ideer
Flere ideer blev drøftet på denne arbejdsdag. Men en realisering vil afhænge af, om der er arbejdsmæssige og økonomiske ressourcer til det.

Det kunne fx være opstilling af bord og bænk i et ”fordybelseshjørne”. Her kunne der også anbringes et mindre bed med krydderurter og duftplanter.

Det kunne også komme på tale at opsætte en informationstavle, der kort og præcist fortæller, hvordan økologisk havebrug praktiseres. Ved siden af kunne man opsætte en lignende tavle, der fortæller, hvad man forstår ved økologisk landbrug.

Kommende arbejdsdage
Indtil nu er der planlagt flg. arbejdsdage for gruppen, der gerne må udvides med interesserede:

30. april, 14. maj, 4. juni, (særlig indvielsesdag), 18.juni. Fra og med den 25. juni vil der komme en vagtplan med henblik på almindelig vedligeholdelse – der efter hver 14. dag. Alle dage er lørdage i tidsrummet 10 – 14. Majken fra gruppen vil sørge for udsendelse af planen til de tilmeldte.

Der bliver også arbejdsdag onsdag den 15. juni, hvor Erholm er vært for en helt særlig økologisk markdag. Der vil denne dag være mange demonstrationer – nærmere oplysninger i en særlig omtale.

Kontakt til gruppen: Mette Telling 28605519,

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.