Nytårshilsen fra Possementen

Hej alle possementvenner!

2021 blev året, hvor rigtig mange fik lært, hvad ordet Possement betyder! Ikke mindst på grund af vores nystartede forening – Possementen.

Foreningen blev stiftet i august måned, og siden er der sket en hel del! Vi har nedsat en bestyrelse med både formand og kasserer. Vi har fået CVR-nr., bankkonto, hjemmeside, Facebook-side og meget mere.

Vi har holdt en del bestyrelsesmøder for at finde ud af, hvordan vi kommer i gang med at indrette værksteder i den gamle Possementfabrik på Vandværksvej, og hvordan vi får strikket en lejeaftale sammen med smeden, der ejer stedet.

Vi har fundet ud af (!) at der nok skal bruges en del penge, og har derfor udarbejdet et budget og søgt en del fonde. Foreløbig har vi søgt og fået 200.000 kr. af Murermester Ib Hansens Fond til indretning af værksteder. Så har vi deltaget i benzinselskabet Go’ons nominering til Årets Lokale Indsats og fik her 2.500 kr. Desuden har vi søgt Albani Fonden uden resultat.

For at blive endnu bedre til at søge fonde, så er vi nu tilmeldt et kursusforløb, hvor vi får professionel hjælp og sparring til både formulering og indhold i vores fondansøgninger.

Vores venner på Lokalhistorisk Arkiv lavede i november en flot historisk udstilling om Possementen på Industrien med fotos og information fra Possementfabrikkens storhedstid i 1940’erne og 50’erne. Hvis du ikke nåede at se udstillingen, så regner vi med, at nogle af billederne og materialet bliver et fast indslag på Possementen, når vi kommer i gang.

For i gang – det kommer vi! Og for at få hjælp og ideer til indretning af stedet, så har vi fået hjælp af den lokale arkitekt Steen Kjær, der har lavet nogle fine tegninger til os.

Aktiviteter har der også været en del af: Vi havde bl.a. en stand på Open by Night, hvor vi med ”skrotdesign” som blikfang gjorde reklame for foreningen. Vi har også afholdt en ”havedag”, hvor flere af foreningens medlemmer gav et nap med at nette haven, inden den historiske byvandring kom forbi.

2022 kommer helt sikkert også til at byde på en hel del aktiviteter. Foreløbig har vi en aktivitetsdag i støbeskeen, hvor vi vil invitere alle medlemmer og interesserede til et ide-møde, for at finde ud af, hvem der har lyst til at deltage i og starte de forskellige værksteder. Men Coronaen har foreløbig sat en stopper for ideen – men du hører helt sikkert nærmere fra os, når forårssolen giver lidt mere varme.

Og som altid – har du bidrag eller ideer, der kan hjælpe os, så er du altid velkommen.

Herfra skal lyde et godt nytår
og vi håber 2022 bliver året, hvor de første værksteder kommer i gang.

På vegne af bestyrelsen
Possementen

Læs altid mere om os på
www.possementen.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.