Nyere tiltag i Rørup Sogn (3)

Forandringer og vækstmuligheder

Rundt om Skoletrekanten
Efter at have forladt parcelhusområdet ved Hesmoselundsvej forsætter vi mod nord op ad Skolevej og kommer så forbi de gamle skoler i Etterup. På højre hånd har man Skoletrekanten med de ca. 12 ha. Den har helt tilbage til 1980’erne været udlagt som industriområde, selvom mange lokale beboere ønskede boliger på området, blandt dem Knud Harndahl og Rørup Lokalråd. Måske kan den faktisk blive boligområde, efter at der nu er fundet et større industriareal øst og vest for Gelstedvej. Det er noget, byrådet kan beslutte.

For enden af Skolevej drejer vi så ned mod syd ad Bogensevej, og lidt fremme har man ind over området den flotteste udsigt mod vest – mod Lillebælt og Jylland jf. Achton Friis i 1935.

Den nye rundkørsel
Rundkørslen ved Gribsvad kom til i 2017, og den fik et 5. spor ind til Industrivej, så trafikken derind blev muliggjort fra øst. Samtidig blev den problematiske og ret usikre passage af hovedvejen lettet meget.

Nye virksomheder
Efter at denne rundkørsel er kommet, har Industrivej fået flere nye virksomheder. Et stort lastvognservicecenter er på vej med mange ansatte. Samtidig er en stor McDonalds på vej med måske 50 nye arbejdspladser. Og hvis det går, som lokalrådet ønsker, så kan der også blive plads til en ny dagligvareforretning lige inden for Industrivejs østlige ende.

Kongsbjerg Teknik
Midt på Industrivej er der for nylig sket noget nyt, for Kongsbjerg Teknik er rykket ind med foreløbig ca. 8 medarbejdere, men virksomheden skaber også en hel del arbejde til lokale underleverandører, bl.a. smedefirmaer.

Nycoat og Pyrosan
I nyeste tid er også Nycoat og Pyrosan flyttet ind på Industrivej. Der er tale om virksomheder, der foretager overfladebehandling på større og mindre emner af især metal. De beskæftiger 20 – 30 mand.

Alt i alt kan Grønnemose få op mod 400-500 nye arbejdspladser ud fra de nu kendte planer.

Mod Hækkebølle og Erholm
På vejen ned mod Aarup kan man igen følge cykelstien, og snart passerer man den historiske skovlandsby Hækkebølle, der klart er et besøg værd.

Lidt længere nede ad cykelstien når vi igen Erholm, hvor man som altid kan nyde de flotte kultur- og landskabsværdier.

Her er der i stigende grad oplevelsesmuligheder på vej, og måske kommer der endnu mere aktivitet, idet der har været tale om en økologisk oplevelses- og besøgshave på stedet.

Stærk økonomi og grønne oaser
Alle disse mange forandringer vil kunne skabe en stærkere lokal økonomi i hele lokalområdet – og sandsynligvis også gavne erhverv og kulturliv i Aarup.

Og samtidig ligger der flotte oaser lige midt i de områder, hvor nutidens hektiske arbejdsliv vil udfolde sig. Det er klart et af de fortrin, som postnummer 5560 Aarup kan fremhæve.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.