Nyere tiltag i Rørup Sogn (2)

Forandringer og vækstmuligheder

Borgerhuset, Gelstedvej 10
Det meget flotte og velholdte borgerhus på adressen Gelstedvej 10 er blevet til på den måde, at frivillige har klaret alt byggearbejde på den tidl. inspektørbolig gennem de sidste ca. 25 år.

Og dette hus har været en stor succes for Rørup Sogn gennem snart mange år, bl.a. efter at Gribsvad Kro lukkede i 1990’erne efter flere hundrede års virke. Det bliver brugt til mange formål, fx er det hjemsted for ”Onsdagsholdet”, der byggede huset ved egen kraft og uden at stifte gæld. Huset bruges også til fællesspisninger, til ugentlige klub- og hobbyaktiviteter, som mødested og som almindeligt forsamlingshus med plads til ca. 70 i den store sal og ca. 30 i en mindre sal.

Industrivejs vestende
På vejen hen mod krydset ved hovedvejen passeres vestenden af Industrivej, der blev anlagt i starten af 1960’erne, da Rørup Kommune stadig var selvstændig.

Boligområdet med stor legeplads
Dette boligområde er skudt op fra midt i 1960’erne, og et af de meget søgte udflugtsmål her er den store legeplads, som man kan komme til både fra Bellisvænget og Lupinvej.

Ifølge en af Grønnemoses landsbypedeller, Knud Harndahl, der selv er med til at pleje denne legeplads og andre offentlige steder i nærområdet, kommer der børn mange steder fra for at lege der – også fra en del andre byer på Vestfyn. Pasningen betyder bl.a., at græsset slås hver uge, og alt legepladsmateriel holdes  også i orden, så det er sikkert og i bedste stand.

Potentiale til mange flere beboere
Ifølge Knud Harndahl er der mulighed for, at mange flere kan bosætte sig i lokalområdet og især, hvis ”Skoletrekantens” ca. 12 ha bliver gjort til boligområde. Dels vil det kunne binde Grønnemose, Etterup og Gribsvad sammen, og dels vil nye beboere på dette område kunne nyde den flotte udsigt, der allerede blev lovprist af forfatteren Achton Friis omkring 1935. Og 12 ha – ja det må kunne give noget over 100 nye byggegrunde til parcel- og rækkehuse.

”Mosen”
”Mosen” er i dag et rekreativt område for enden af Valmuevænget og Irisvænget, og samtidig ligger det ganske tæt på hovedvejen.

Dette område passes også af landsbypedellerne, og her er der opstået en bålhytte, en ny ”Grønnemose Arena”, der er en komplet multibane. Der er samtidig anlagt en petanquebane, en krolfbane og en minigoldbane. Så der er god mulighed for at mødes ”og komme hinanden ved”. Eller sagt med andre ord – så er alle disse initiativer noget, der kan gavne sammenhængskraften for både nuværende og kommende beboere i dette meget aktive lokalområde.

 

Ifølge Knud Harndahl så har Grønnemose et meget stort potentiale. Det gælder om at udnytte det.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.