Nyere tiltag i Rørup Sogn (1)

Forandringer og vækstmuligheder

Mediet Aarup.dk har været på rundtur for at se nærmere på de mange forandringer, der er sket i Grønnemose og Gribsvad gennem de seneste år. Og det er vel at mærke ændringer, der kan få stor betydning for både erhvervsudvikling, bosætning og kultur i den nordlige del af Assens Kommune, idet kendsgerningerne viser, at næsten al vækst i Danmark i nutiden finder sted ved de store trafiklinjer.

Gl. Aarup og Possementen
Når man kører ud af Aarup via Erholmvej, passerer man først den meget lille historiske landsby Gl. Aarup, der engang før 1865 rummede Aarups helt oprindelige posthus, og som nu befinder sig på Frilandsmuseet ved Lyngby. Og man passerede faktisk også ”Possementen”, der nu genopstår som ”frivillig kulturfabrik”.

Ny cykelsti mod Erholm og Gribsvad
Snart efter kommer man til den nye cykelsti, der forbinder Aarup og Gribsvad. Når man følger den, kan man opleve dels de åbne landskaber og dels Pariserskoven ca. midtvejs mellem Aarup og Erholm. I denne skov var der tidligt i Aarups historie folkefester under åben himmel.

Ved Erholm kan man nyde parken og Dorthebjerg Mølle, og om lørdagen kan man besøge Erholm Fødevarecenter, der holder åbent lørdage fra kl. 10 til 13. Erholm har også i større omfang åbnet for parkvandringer og arrangementer i og ved fødevarecenteret.

Når man kommer til Søndergaardevej kan man dreje mod vest og komme forbi godset Søndergaarde, der kom under Erholm i 1759.

Kirken og nye industrigrunde
Ved Rørup Kirke, der ligger i den oprindelige skoleby med skoleundervisning flere hundrede år tilbage – også for Gelsteds børn før 1740 – og som lige nu får sit tårn renoveret, drejer man til højre og kommer snart til de to store kommende erhvervsarealer, der vil komme til at ligge dels mod vest med et stort transportfirma med ca. 250 arbejdspladser og reklameflade direkte ud mod motorvejen – og dels mod øst over mod Hækkebøllegården nær den velkendte Industrivej. Måske kan Grønnemose blive ”Vestfyns Langeskov” eller ”Vestfyns Hedensted”.

H.W./Aarup.dk

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.