Nu er den nye cykelsti ved Aarup færdig

Bedre forhold for klimavenlig transport og mulighed for at investere i sig selv sundhedsmæssigt. Det er noget af det, den store nye cykelsti mellem Grønnemose og Aarup nu giver borgerne mulighed for.  

Assens Kommune har netop lagt det sidste asfalt på den nye store cykelsti mellem Grønnemose og Aarup. Dermed står en helt ny cykelsti klar til borgerne.

”Cykling er godt for klimaet, men også godt for sundheden. Og med den her investering, har vi gjort det mere attraktivt at cykle”, fortæller formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, Dan Gørtz.

 

En grønnere transport i fokus
I kølvandet på den nye cykelsti vil der også blive sat et overdækket cykelskur op med forbedrede låse ved pendlerpladsen i Grønnemose:

”En mere klimavenlig transport er noget af, det vi alle skal have gang i, hvis vi skal have reduceret CO2-udslippet kommunalt og nationalt. Og kombinationen af pendlerplads, sikkert cykelskur og cykelsti gør, at borgerne nu nemmere har mulighed for at kombinere cykel og bus, cykel og tog eller cykel og samkørsel. Og det giver jo en mere klimavenlig måde at komme fra A til B på, i stedet for at alle kører i hver sin”, fortæller Dan Gørtz.

Ud over klimaet er der i projektet også fokus på biodiversitet. På arealerne mellem cykelsti og vej får biodiversiteten og den vilde natur nemlig lov til blomstre. Ved siden af den nye cykelsti er der også ved at blive etableret en ny ensrettet MTB-bane.

Hele projektet er blevet til i samarbejde med engagerede lokale borgere, som har været med til at forme projektet og været meget behjælpelige undervejs.

Så snart det er muligt, vil der blive opsat klimavenlig smartbelysning ved cykelstien. Men lige nu afventer vi nogle elektriske komponenter, som skal sidde inde i lygtepælene, inden vi kan få dem leveret.

 

Cykelstien indvies den 16. oktober
Cykelstien bliver indviet den 16. oktober i forbindelse med Æblefestivallen. Her kan interesserede borgere møde op ved Erholm Slot kl. 10. Herefter bliver snoren klippet, og alle er velkomne til at hoppe på cyklen og køre en tur på den nye asfalt.

Efter cykelturen går man ind på markedet ved slottet, hvor kommunen har sit eget telt, hvor der vil være lidt til ganen og konkurrencer.

 

Yderligere oplysninger:

Dan Gørtz
Formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune
Tlf. 21 70 95 42

Jane Willander
Afdelingsleder, Trafik og Byg
Tlf. 21 68 51 24

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.