MP Havedesign åbner butik med haveudstyr og garn

Blandt nyehderne i butikken er kunst-fliser. Fliserne er i standard størrelser, så man kan placere kunst-fliser blandt de almindelige fliser. Foto:MJ

Blandt varerne i butikken er også kunst-fliser. Fliserne er i standard størrelser, så man kan placere kunst-fliser blandt de almindelige fliser. Foto:MJ

Den 12. februar får Aarup en ny og anderledes butik på adr. Bredgade 29, og den kommer til at rumme både haveartikler, havetøj for damer og desuden strikkegarn og broderiudstyr.
Ejer af den nye butik er Marie-Louise Veber Paustian, der bor i Holmelund, Aarup. Her har der hidtil været butik i baghaven. Hun er oprindelig uddannet lærer og har undervist i 16 år. Men hun har også en voldsom interesse for have og har udgivet bogen “Den frodige Have” på Politikens Forlag.

Gennem mange år har hun været aktiv i Haveselskabet, hvor hun er næstformand i bestyrelsen. Den store interesse udviklede sig, og for 5 år siden kom netbutikken med havetøj for kvinder. Og det havetøj skal altså have en lidt anderledes facon for at være bekvemt, pointerer Marie-Louise. Og der er altså ikke kun tale om bukser med mobiltelefonlomme og en særlig lomme til frøposer, men også bekvemme handsker af blødt skind, jakker og trøjer osv. Der er også andre haveartikler i butikken, fx smarte save, vandkander, store og små havesakse, herregårdssten med flotte mønstre osv.

Fra butikken vil der også blive haverådgivning – den har også grebet om sig, siden Marie-Louise forlod lærerfaget og blev fuldtids inden for den nye branche. Når hun er ude for at rådgive, er det kunden, der er i centrum. Det skal altså være kunden, der skal eje sin have – ikke haven, der skal eje manden eller kvinden. Haven skal være et rart sted at komme, ikke et sted, hvor man træller.
Hun tilbyder ikke kun rådgivning lokalt, men kører gerne til Sjælland eller Jylland for at klare interessante opgaver – hun har dog ikke været nord for Limfjorden – endnu!

Marie-Louise foran garn-hylderne

Marie-Louise foran garn-hylderne. Foto: MJ

Men der kommer også et helt andre produkter i butikken, nemlig garn, strikkepinde (ADDI), hækle- og broderiudstyr (Clover og DMC), mønstre og stoffer. Hun sælger også hele sæt af strikkepinde i et etui og stoppenåle. Og strikkeinteressen bugner virkelig lige nu, siger Marie Louise. Derfor vil hun gerne tilbyde garn af mærket DROPS fra et norsk firma, der er kendt for høj kvalitet.

Aarup.dk vil også gerne vide, om der igen er en planteskole på vej til byen?
Marie-Louise har ingen planer i den retning, og hun mener også, at Magtenbølle eller Ejby Planteskole klarer opgaven fint.

Og hvordan mærkes opsvinget så i hendes branche?
Det mærkes især ved bedre salg på internettet, siger hun. Men det er absolut en fordel at slå sig ned i en by i vækst og med mange specialforretninger, siger hun. Og de 3 store dagligvareforretninger trækker også godt, og det samme gælder de mange foreninger og fritidsaktiviteter.

Og hvordan har Marie-Louise det så med økologi i haven?
Hun er ikke 100 % økolog, men hun mener, at alle bør sprøjte så lidt som muligt. På den måde får man mange fugle, og de vil gerne fodres med insekter, lus og larver. Så mottoet er at være så miljøvenlig som muligt – naturen kan klare meget selv.

Fra starten vil der være 2 ansatte i butikken, måske kan der på sigt blive brug for en dame, som kan rådgive godt om garn og broderi. Og der vil komme åbningstilbud med 20% på tøj af mærket “Garden Girl” og på garn de første dage. Marie Louise er i øvrigt Danmarks førende sælger at tøjmærket Garden Girl.

Hvis du gerne vil vide mere om MP Havedesign, kan du læse videre på DenFrodigeHave.dk.

Aarup.dk ønsker den nye butik held og lykke.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.