Møde i landdistriktsrådet 26./10.

Skydebjerg gamle skole 3

Skydebjerg forsamlingshus/gamle skole

Møde og foredrag i Skydebjerg
Landdistriktsrådet i Assens Kommune indbyder til møde og foredrag i Skydebjerg Forsamlingshus onsdag den 26. okt. kl. 19.00.

Efter registrering af de deltagende lokalområder er der foredrag ved forsker og rådgiver Hanne Tanvig, og hun vil især komme ind på om muligheder og potentiale i landområderne.
Landdistriktsrådet har fungeret i Assens Kommune siden 2007, og 28 små samfund er med i rådet, der har en bestyrelse på 7 medlemmer med Steen Ove som formand og Steen Kjær, Skydebjerg, som næstformand. En af rådets opgaver er at indstille årets landsby, og i år blev det Andebølle.

Arkitekt Steen Kjær Jensen 2

Næstformand i Landdistriktsrådet, Steen Kjær

Ved siden af dette råd fungerer lokalrådene, bl.a. Aarup Lokalråd og Rørup Lokalråd (RØST), mens Skydebjerg nok arbejder hen imod et bylaug, der kan drøfte sager med kommunen, og Frøbjerg/Orte formentlig får et lokalråd om nogle måneder.

Sager i 5560 Aarup
Ifølge Steen Kjær, Skydebjerg, har landdistriktsrådet forskellige muligheder for at påvirke kommunen, og det benytter muligheden til at tale for bredbånd i yderdistrikterne, til at afgive høringssvar byrådet om sager i de mindre byer. Fx har rådet interesseret sig meget for trafikløsningen ved Gribsvad og en mulig stikvej ind til Industivej , og højresvingsbanen ved Assenbølle havde rådet som ”bagmand”.
I øvrigt får rådet ca. 20.000 kr. om året til at finansiere arbejdet for de 28 små samfund.

Kontakt til Steen Kjær: og tlf.: 23267965
H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.