“Midt om Natten” – en aktuel dansk storby western lige midt på Fyn

Ovenpå to sæsoner hvor handlingen var henlagt til USA med ”Saturday Night Fever” og ”Footloose – The Musical”, vender Frøbjerg Festspil nu næsen hjemad til Danmark igen. Billetsalget er startet.

Frøbjerg Festspil har næste år den danske musical ”Midt om Natten” på plakaten, som bygger på kultfilmen af samme navn fra 1984.

– Vi glæder os til at forvandle Højen til både det indre København og den smukke fristad ”Haveje”, og skyde de mange skønne Kim Larsen og Gasolin klassikere af under åben himmel, siger Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil.

Musicalen er spækket med hits som ”Midt om natten”, ”Susan Himmelblå”, ”Rabalderstræde”, ”Papirsklip”, ”This is my life”, ”Køb bananer”, ”Om lidt” og ”Kvinde min” – og så har vi endda kun nævnt nogen af dem her.

Billetsalget starter nu på www.frobjerg.dk, og hvis man bestiller sin billet inden 1. oktober 2019, er der faktisk en besparelse på 40 kr. pr. billet.

Husbesættelse og fristad

Det eneste de ønskede sig i ”Midt om Natten”, var i virkeligheden bare et sted at bo – men da ingen tilsyneladende hørte deres nødråb, tog de sagen i egen hånd og besatte huset på Rabalderstræde 69 i København – det blev hurtigt kendt som ungdomshuset eller bare ”Ungeren”, som det blev kaldt af beboerne selv.

Den første store konflikt er uundgåelig, idet ordensmagten selvfølgelig ikke bare kan se passivt til, mens en gruppe unge på anarkistisk vis tager loven i egen hånd. Politiet rykker ind og rømmer huset, mens Spacey – en af de unge rebeller – vælge at hoppe ud ad vinduet under aktionen, hvilket invaliderer ham voldsomt og trækker overskrifter i pressen.

Efter at være blevet sat på porten, opretter de to venner Benny og Arnold deres egen lille fristad ”Haveje”, hvor der er plads til alle dem ”der gjorde mere indtryk på samfundet, end samfundet gjorde på dem” – kort sagt; alle vennerne fra Rabalderstræde 69.

Men idyllen bliver kortvarig, idet både politiet, den aggressive politiker Pia Buhmann og en voldelig rockergruppe ønsker at komme af med det lille fribyttersamfund. Det er snart åbenlyst for enhver, at det store opgør må komme – og det gør det!

Store hits fra ”Lune Larsen”

– Kim Larsen var et ikon – så simpelt kan det siges. Og nu er han her desværre ikke mere, men musikken og hans helt specielle udtryk lever heldigvis videre. Han er i folkemunde blevet døbt ”Lune Larsen” – men var det i virkeligheden dækkende? Nej – slet ikke – han var meget mere end ”bare” lun! Han var humoristisk, provokerende, munter, kritisk og – mest af alt – så var han dansk, siger Carsten Friis, kunstnerisk leder hos Frøbjerg Festspil, og fortsætter:

– Den folkekære sanger forholdt sig konstant til den tid han levede i, og formåede altid at tage temperaturen på ”danskheden” på en fantastisk måde – og det gjorde han konsekvent helt frem til din død sidste år. Det er helt oplagt at bruge hans og Gasolins melodier og tekster, når man vil fortælle en god historie – der er nemlig nok at tage af, faktisk er det sværeste at begrænse sig, og man beriges konstant i arbejdet med denne dejlige musik.

Så der er masser at glæde sig til, når Frøbjerg Festspil i sommeren 2020 blænder op for ”Midt om natten”, og på deres egen vis sætter liv og bevægelse i de mange Kim Larsen og Gasolin hits.

Yderligere oplysninger:

Formand Knud Møller, tlf. 30 25 61 18

Kunstnerisk leder, Carsten Friis, tlf. 40 84 71 10

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.