Mangel på lejeboliger i Aarup

Der har i den senere tid været fokus på dette emne, og blandt andet Boligselskabet Civica, har udtalt sig om mangelen på lejeboliger:

  – Vi vil gerne bygge Almene boliger i Aarup –

Se artiklen fra Fyens Stiftstidende 24. juli 2017

Aarup Lokalråds holdning.

Glædeligt at Kommunen har bevilget penge til Almene Boliger i Aarup. 

Aarup er en by i udvikling, og uden tvivl en katalysator for kommunen. Aarup oplever en positiv vækst, ikke mindst på grund af byens handelsliv, virksomheder som vokser samt byens status som stationsby.

Aarup er den by på Fyn der har haft den største tilvækst i indbyggertallet over de sidste 10 år, nemlig 15 procent iflg. Statistik over bysamfund under 5.000 indbyggere, offentliggjort af Momentum i juni 2016.

Affødt heraf oplever vi, at det er mere end svært at finde ledige lejligheder i Aarup  – ikke mindst almennyttige boliger.  Denne mangen på udlejningsboliger, kan desværre i fremtiden og på kort sigt være en hindring for byens udvikling.

 Det er Aarup Lokalråds opfattelse, at der er akut behov for skabelse af flere forskellige boligtyper af almene karakter, men særligt almene ældreboliger og familieboliger synes i den grad at være en mangelvare. Det vurderes også at adgangen til almene ældreboliger vil have en positiv effekt på rotationen i den eksisterende boligmasse, da de velfungerende ældre vil få mulighed for at bytte deres eksisterende bolig ud med en bolig som passer bedre til deres nutidige behov, samtidig med at de yngre generationer får mulighed for at erhverve et parcelhus i et fornuftigt prisleje, uden at der nødvendigvis skal bygges nyt.

I dagspressen har det tidligere været omtalt, at der arbejdes på projekter med almene boliger i begge ender af byen. Et projekt oppe ved stationen og et projekt, hvor den nedbrændte ”Humlehytte” tidligere lå. Begge projekter vil efter vores opfattelse, i den grad være med til at løfte byen, og der vil på alle måder i den grad følge positiv synergi med.

Vi i Aarup Lokalråd ser de to konkrete projekter som centrale og vigtige brikker i forsøget på at opretholde den positive udvikling som Aarup by for nuværende befinder sig i, og helt i tråd med kommunens egne ambitioner om en kontinuerlig vækst i ”forstadsbåndet”.

Så vi afventer spændt, at der snarest påbegyndes opførelse af nye almene boliger i Aarup.

Aarup Lokalråd
26.7.2017

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.