Keramikværkstedet v. Elly Pedersen

Ellys butik ligger lige ved siden af Rema. Foto: HW

Ellys butik ligger lige ved siden af Rema. Foto: HW

Faglig baggrund
Elly Pedersen er keramiker og har værksted og butik på adressen Korsgade 8 i Aarup lige ved siden af Rema.
Hun var oprindeligt uddannet elektriker, men blev så uddannet keramiker fra designskolen i Kolding, hvor hun tog den 4-årige uddannelse, efter at hun allerede fra 12års-alderen havde søgt inspiration i Søllested Præstegård hos den stedlige kunstner.
Hun har haft værksted forskellige steder siden 1988, bl.a. 10 år i Odense. Men der var sjældent mulighed for fuldtidsarbejde i faget, så hun måtte som regel have et deltidsjob ved siden af.
I perioden 1995 – 1998 var hun dog hovedfagslærer i keramik på Kerteminde Husflidsseminarium.
Ud over det har Elly haft en del jobs som aftenskolelærer, gæstelærer og pædagogmedhjælper.

IMG_0133Produkterne
Som råvarer anvender Elly ler, stentøjsler og porcelæn. Hun laver ikke serieproduktion, men højest 10 eksemplarer af af hver slags,og det skal absolut være rigtigt håndværk. Folk vil nemlig gerne have noget, som ikke alle har.
Elly laver også glasuren selv, for hun vil hele tiden udvikle og have noget nyt og endnu bedre.
Under den såkaldte krise efter 2008 kunne hun mærke et vigende salg, men nu er der fra 2014 igen en større efterspørgsel efter ordentligt kunsthåndværk.

IMG_0137Andre aktiviteter
Der holdes også en del kurser på stedet, og det kræver en del timer i træk. Elly overvejer også at holde sommer kurser for børn og unge, for der er stigende interesse for den slags i sommerperioden.
Hun er også med i Keramisk Forum, der er en sammenslutning af keramikere. Den har blandt andet haft udstillinger i Kerteminde, Odense og Aabenrå. På den måde bliver hun set mere, og så kommer kunderne igen.

Specialiteter og åbningstider
Blandt ellys yndlingsprodukter er zebraerne, de raku-brændte krukker, skåle, kopper og kander. Men hun laver også mange slags skulpturer, og den oprindelige uddannelse som elektriker fornægter sig ikke. Elly fremstiller og sælger nemlig også lamper på sit værksted.
IMG_0145Det kan alt sammen ses på i udstillingsruden på adr. Korsgade 8, hvor der normalt er åbent hver fredag fra kl. 10-18 eller efter nærmere aftale på tlf. 29912589.
Hun kan også kontaktes på mail:
Kig også på hjemmesiden www.ellypedersen.dk

H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.