Julemærkemarchen i Aarup går virtuel

Julemærkemarch 2019

Den 44. Julemærkemarch finder sted den 6. december 2020
Vi går sammen – men hver for sig!
COVID-19 holder fast i Danmark. Det udfordrer vores landsdækkende event Julemærkemarchen, der bliver noget anderledes end de foregående 43 år. Op mod 18.000 danskere må finde deres egne veje, når de hver for sig går en tur til støtte Julemærkehjemmene.

Julemærkemarchen indsamlede sidste år en donation på 1,46 millioner kroner til Julemærkehjemmene og det har foreningen ikke tænkt sig at corona skal ændre på i år.

Corona eller ej, så skal den symbolske gåtur gennemføres siger Winnie Damgaard fra den lokale julemærkegruppe.

Derfor bliver Julemærkemarchen virtuel i år, så alle kan fortsat tilmelde sig og give sit bidrag til Julemærkehjemmene, men vi går altså en tryg og sikker Julemærketur hver for sig.
Vi er en lille frivillig forening, med et vigtig formål. Vores startsteder bliver drevet af frivillige, og vi tager derfor ingen chancer, hverken overfor vores frivillige eller de mange lokale, som mødes den første søndag i december, for at markere deres støtte til Julemærkebørnene.

Normalt sker der mange forskellige ting ved Julemærkemarchens 68 steder rundt om i landet. Det gør der ikke i år. Der bliver ingen forsamlinger, taler, musik, eller fælles start på gåturene.

Vores nye udfordring bliver nu at få alle vores deltagere til at hoppe med på vores virtuelle løsning og finde frem til vores ”virtuelle startsted”, på hjemmesiden www.julemaerkemarchen.dk.
Her tilmelder man sig det virtuelle arrangement, betaler sit bidrag, køber julemærkemarch-medaljer og alle de andre ting, som man normalt ellers ville gøre på dagen, når man besøgte vores startsted. I stedet får man nu mulighed for at få sendt sin bestilling hjem til sin privat adresse.

Hos os i Aarup bliver det stadig muligt at komme forbi for at købe startkort, hente bestilte varer, aflevere en donation eller købe nogle få af Julemærkemarchens varer. Men vi overholder selvfølgelig alle de forholdsregler, der er givet vedrørende Corona. Det er muligt, da Kulturhuset Industrien i forvejen er indrettet, så der kan være afstand, der er håndsprit til rådighed, og der er separat ind- og udgang.

Julemærkemarchens bestyrelse frygter helt naturligt, at coronaen vil gøre det svært at rejse de 1,46 millioner kroner, som Julemærkemarchen sidste år kunne donere til Julemærkehjemmene.

Så i år er det vigtigere end nogensinde, at danskerne bakker op om vores event og at vi får samlet så mange penge ind til Julemærkefonden, som muligt, understreger formand Birthe Juul. Corona eller ej. Julemærkehjemmene har brug for hvert eneste bidrag.

Med den virtuelle Julemærkemarch går man i år sin egen tur, hver for sig.
Sammen i tankerne og for den gode sag.

Håber at vores historie er værd at formidle – så vi sammen, men hver for sig, kan give børn en ny start på et af Julemærkehjemmene.

Med venlig hilsen
Winnie Damgaard Startsted 33 Aarup
Kontakt for yderligere oplysninger: 22224416

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.