Julemærkemarch på vej i Aarup

Industrien aften

Starten skal gå ved Industrien

Winnie Damgaard er aktiv i mange foreninger på Industrien i Aarup. Og hun har også tidligere deltaget i julemærkemarcher i Assens for at støtte ensomme og overvægtige børn i at få et godt ophold på et julemærkehjem.

Men nu mener både hun og andre initiativtagere, at vækstbyen Aarup fortjener at få sin egen march. Vækst er jo ikke kun økonomi i snæver forstand, men også trivsel, omsorg og motion.

Hun er bl.a. medlem af Stigruppen, en af 8 meget aktive foreninger på Industrien, byens kulturelle centrum. Og den gruppe har nu taget initiativ til, at Aarup også her kommer mere med på landkortet.
Stigruppen er gået sammen med Kerte Løbeklub, Aarup Løbeklub, Hjerteforeningen og Aarup Rotary Klub om at få en julemærkemarch den 6. december, hvor deltagerne kan marchere 5 eller 10 km. – og også betale et lille beløb til det gode formål. Og pudsigt nok er netop den 6. dec. den dag, hvor biskop Nikolaus i byen Myra på Lilleasiens sydkyst for ca. 1700 år siden reddede byens børn fra at blive taget af sørøverne, men det er vist en helt anden historie – eller er det?

Men hvorfor dog lancere planen allerede nu?
Ja, nogle får måske lyst til at træne til den store begivenhed – også selvom det næppe drejer sig om at komme først i mål, men om at være med. Og initiativtagerne vil gerne have mange med – det får man vist ikke uden en forhåndsorientering i god tid.

Men først skal der udtænkes to nye ruter, hvor der ikke er trapper, så både ældre og folk med klapvogne kan deltage. Og Aarup.dk tror, at initiativtagerne til marchen er modtagelige for gode råd fra lokalbefolkningen, og vi finder også i høj grad grund til at rose folkene bag planen for dette fremragende initiativ – endnu et eksempel på, hvordan byen blomstrer – ja selv i december.

Samtidig er det endnu et godt eksempel på, hvad der kan ske, når de folkelige kræfter slippes løs.

H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.