Ideer til øko-haven på Erholm

Mette Telling og Hanne Nielsen, som man har kunnet træffe på Erholm Fødevaremarked den 5. og 12. dec., søger medlemmer til netværksgruppen ”Erholm Besøgshave”.

Afgrænsede bede
De ønsker at lave en havemodel, der let kan kopieres hjemme, og den skal være overskuelig og nem at passe. Der skal være tale om selvforsyning i en travl hverdag, og den vil på stedet blive anlagt i afgrænsede bede på fx 1 x 4 meter, der dyrkes intensivt. Så man behøver ikke at dyrke mere, end man kan overkomme at passe.

Grøntsagstyper
Det kan fx være majs, stangbønner, squash, bladbeder, New Zealandsk spinat, radiser, fennikel, høje ærter, hestebønner, rødbeder, grønkål og palmekål – selvfølgelig også kartofler og gulerødder.

Grøngødning og kompost
Den aktive gruppe ved ”Erholm Besøgshave” har planer om at holde faste arbejdsdage hele sæsonen, mest lørdage, og de vil gerne holde små korte og meget praktisk-funktionelle kurser på stedet om økologi, kompost, dyrkningssystemer, biodiversitet, frøsamling og meget andet.

Brug af tang – en mulighed
Brug af tang fra stranden kan evt. også indgå, idet denne plante er god til asparges, frugttræer og grønkål. Planterne bliver simpelthen større og sundere. Det vidste bl.a. bønderne på Drejø og andre småøer allerede omkring år 1800, og derfor behøvede de ikke at braklægge jordstykker hvert 3. år. Mirakelmidlet var en kompost lavet af tang og staldgødning.

Kontakt
Hvis du er interesseret i at medvirke i dette arbejdsfællesskab, der fortsættes i januar, så kan du kontakte flg.:

Mette Telling, der vil være projektets tovholder ved Erholm, – tlf. 28605519
Mette Telling er samtidig bestyrelsesmedlem i Praktisk Økologi – i daglig tale PØ.

Mikael Elke Lund, dir. i PØ, – tlf. 22182682

 

Skrevet af Hans Walmar,
journalist på mediet Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.