Historiske huse – part 1: Telefoncentralen

Holmelund 2, Aarup

Holmelund 2Ejendommen på Holmelund 2 i Aarup er et hus, der er bygget i 1907 som telefoncentral. Telefoncentralen blev nedlagt en gang midt i 1960’erne, efter hvad ældre beboere fortæller. En af de sidste, der passede telefoncentralen, var en frøken Christensen, der var datter af en politiassistent Christensen. Hvis der er nogen læsere, der ved mere om telefoncentralen i Aarup, end vi ved på nuværende tidspunkt, vil vi gerne have besked på adressen:.

 Huset på Holmelund 2 ligger midt i området nogle kalder Aarup Villaby, der er opstået i begyndelsen af 1900 tallet. Mange af villaerne omkring er bygget af forretningsindehaverne på Bredgade. Der var forskel på hvor “fint” grunden var placeret. De fineste var husene med sort tag, som var tættest på jernbanen, og de lidt mindre fine havde rødt tag. Det aktuelle hus har sort skifertag og er i øvrigt nænsomt restaureret. Jeg kan godt lide at vinduernes form er bevaret.

Huset på nabogrunden, Fredensgade 1, har været et bryggeri. Huset overfor har været mejeri, og på det modsatte hjørne var elektricitetsværket anbragt. Alt sammen noget der kendetegner et driftigt samfund i krydsfeltet mellem jernbanen og landevejen mellem Assens og Bogense.

 

Tekst og foto: Ole Nygaard Kristensen.
14.10.2010

 Se placeringen på kortet herunder

 

Har du en historie, nyhed eller billede serie du synes skal på aarup.dk, så kan den indtastes her eller sendes per mail til

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.