Haveopgaver om vinteren

Søren Nielsen er selvstændig anlægsgartner, og hans firma ligger ved rundkørslen lige ved Tempur –  på adressen Holmevænget 1, Aarup.

Vinteropgaver
I det tidlige efterår har han ofte travlt med græs- og hækklipning, men her i november og i de kommende måneder kan der udføres mange andre opgaver, når jorden ikke lige er frossen og dækket af sne. Skulle det ske, så kan Søren også hyres til snerydning.

Hegn og stensætning
Man kan fx få sat hegn op, få lagt fliser eller få lavet arrangementer med store natursten, der ofte er overskudsprodukter i grusgravene. Samtidig er det måske tid til at få lidt flere perlesten på indkørslen – det klarer han også.

Træfældning
Og så kan det være tid til at få beskåret eller fældet træer, der er blevet for store. Det kan være en ikke helt ufarlig opgave, så her skal der både bruges professionel beklædning og stærke redskaber. Meget af den slags arbejde klares i øvrigt sammen med den faste makker, Carsten Jensen, for flere opgaver kræver mere end to hænder, bl.a. pga. sikkerhedshensyn.

Brænde
Når man får lavet den slags opgaver, kan det give en god portion brænde i sidegevinst – ofte flere kubikmeter, hvis man fx fælder et gammelt hasselhegn. Den slags grene kan nemlig nå anselige tykkelser, og det er fint brænde, når det er tørt. Ifølge faglitteraturen bør brænde skæres i korte stykker, for der tørrer i længderetningen.

Andre opgaver
Hvis man kigger på Sørens hjemmeside, www.SH-anlaegservice.dk  nævnes dr bl.a. flg. opgavetyper hos firmaet:

Terrasser, haveanlæg, særlige løsninger, beskæring, træfældning, bekæmpelse af muldvarpe og meget andet – og ellers spørg bare hos Søren, hos ham er intet umuligt. Og samtidig kan haveanlæg forbedre husets værdi.

På Christiansborg er der i øvrigt overvejelser i gang med henblik at gøre den slags opgaver mere gunstige – med nye fradragsordninger til husejeren.

Kontakt:
Tlf. 22801662, mail

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.