”Grease” trækker folk fra hele landet

At ”Grease” er populær vidste vi godt, men at den kan trække håbefulde aspiranter fra hele Danmark til audition er kommet lidt bag på os”, udtaler formand for Frøbjerg Festspil Knud Møller.
Men sådan er det; i skrivende stund er der ca. 80 tilmeldte til audition, og de fordeler sig geografisk på hele Danmark. Naturligvis er langt størstedelen fra Fyn, men der er også aspiranter fra Sydsjælland, København og flere dele af Jylland.

Frøbjerg Festspil har gennem de senere år lagt en anderledes linje, hvor de traditionelle klassikere i en vis grad er blevet erstattet af ”yngre” musicals. Forestillinger som ”Skønheden og Udyret”, ”Baronessen fra benzintanken”, ”Saturday Night Fever”, ”Footloose” og senest ”Midt om natten” har vist sig at være populære hos publikum.

Kærlighed og energi forplanter sig til publikum
Kunstnerisk leder, Carsten Friis er ikke i tvivl om hvorfor; ”Det handler ikke i samme grad som tidligere om hvad der spilles, men hvordan det spilles. Hvis publikum mærker den rette energi og kærlighed til det man står og laver på scenen, så forplanter det sig ud til publikum – og det er præcis den følelse af samhørighed mellem de medvirkende og publikum, som et sommerspil kan. Og så handler det naturligvis også om at gøre sit ypperste hver gang, at samle det rigtige hold, og sørge for at det kunstneriske niveau er i orden”.

Vi har også dyrket dansen rigtige meget de senere år”, fortsætter Carsten Friis, ”og sådan vil det også være næste år. ”Grease” er en humørbombe med fantastisk musik og sang, og så er den smækfyldt med den fedeste dans – og det prioriterer vi rigtig højt”.

Dertil kommer, at Frøbjerg Festspil altid gør meget ud af helhedsoplevelsen – man skal som publikum mærke, at man er velkommen fra man kommer til man går. De omkring 300 frivillige lægger tusindvis af timer i de mange opgaver ”rundt” om forestillingen; scenografi, kostumer, boderne, parkering og øvrige serviceopgaver – sådan har det været tidligere og sådan vil det også være næste år.

Men den kommende weekend handler det i første omgang om audition, hvor det Kreative Team skal finde skuespillere og dansere.

Det Kreative Team består af følgende:

Instruktør : Carsten Friis

Kor- og orkesterleder : Julie Strange

Scenograf : Anders Vesterholm

Kostumier : Lasse Spangenberg

Koreograf : Patrick Terndrup

Som skrevet er der ca. 80 tilmeldte her en uge før vores audition, og det forventes at ende med 90-100 aspiranter.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.