Gå mod polio med Aarup Rotary

Aarup Rotary klub samler penge ind til kampen mod polio op mod den internationale polio dag. Du kan støtte indsamlingen ved at deltage i en march mod polio, der starter fra Skolegade i Aarup, mellem Aarup Hotel og den gamle Aarup Hal. Ruten går ad Lindebjerg gennem skoven til Søndergaarde, Dortebjeg Mølle ved Erholm og tilbage til Aarup. Strækningen er ca. 6,5 km.

Alle deltagerne får ved start udleveret et refleksarmbånd til at sætte på arm/ben, så man er synlig i trafikken.

Prisen er kr. 40,- for 1 person og kr. 80,- for et par/en familie som kan betales med kontanter eller MobilePay 81957 ved startstedet. Kom i god tid, vi er klar til at registrere betalinger fra klokken 09.30 udtaler Aarup Rotary klubs præsident, Bjarne Serup Pedersen.

Deltagergebyret går ubeskåret til kampen mod polio.

Polio i Danmark
Da polio epidemien hærgede Danmark i 1950’erne, var det en frygtet sygdom der kostede mange børn førligheden eller livet. På landsplan blev der i 1952-53 indberettet 7.278 tilfælde, hvoraf 3.134 havde lammelser og 348 døde som følge af polio. Gennembruddet i behandlingen kom, da den unge læge Bjørn Ibsen på Blegdamshospitalet fandt på at åbne patientens luftrør og føre en slange ind og håndventilere med en ballon. Dette bragte dødeligheden ned fra 90% til 10%. Sygeplejerskerne passede og plejede patienterne uden tanke for eget helbred. Dengang var det kaldet og pligten der betød noget. Medicinstuderende ventilerede sammen med sygeplejerskerne dag og nat, 1.500 studerende brugte 165.000 timer på at ventilere syge børn. Bjørn Ibsens opsigtsvækkende behandling af poliopatienter blev i bogen ” The Rise and Fall of modern Medicin” betegnet som et af 10 afgørende gennembrud i moderne medicin.

I 1955 indførte Danmark som det andet land i verden vaccination mod polio, og udbrud af sygdommen faldt markant. Vaccination mod polio indgår fortsat i det danske børnevaccinationsprogram, og det sidste tilfælde af polio opstået i Danmark går tilbage til 1976.

Rotary og polio
Allerede i 1979 gik Rotary ind i kampen mod polio, og i 1985 besluttede Rotary sig til at gøre det til en mission at komme sygdommen til livs, under kampagne sloganet END POLIO NOW. I 1988 kom WHO med ind i kampen. Siden har Rotary bidraget til at udrydde 99% af alle polio tilfælde i verden og vi er tæt på målet, men har stadig brug for hjælp. Det seneste tilfælde er registreret i New York hos en 23 årig mand der kommer fra et område med lav vaccinationsrate. Der er ligeledes fundet poliovirus i spildevandet i London, hvilket er dybt bekymrende. Derfor er det vigtigt at føre kampen til ende, så vi kan erklære hele verden for polio fri.

For hver krone vi samler ind, giver Melinda og Bill Gates Foundation 2 kroner, så et deltagergebyr på kr. 40,- bliver pludselig til 120 kroner i kampen mod polio.

Undervejs på ruten har du mulighed for at få en snak for formand for polioudvalget i Syddanmark Anette Løwert som kan fortælle mere dybtgående omkring kampen mod polio. Anette Løwert har bla. på frivillig basis vaccineret børn mod polio i Indien og Nigeria. Anette fortæller gerne om hvordan det foregår når man er langt væk fra den vestlige civilisation.

Yderligere oplysninger hos Lars Gregersen fra Aarup Rotary klub på telefon 52343464.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.