Foredrag: Med Tandsundhed Uden Grænser i Rwanda

Stod i lange køer for at komme til tandlæge

Aarup Hotel, der er fra 1800-tallet. Foto:MJ

Aarup Hotel, der er fra 1800-tallet. Foto:MJ

Aarup Rotary Klub inviterer til foredrag tirsdag den 26. marts kl. 18 på Hotel Aarup Kro med tandlægerne Søren og Helle Lindtoft fra Højfyns Tandplejecenter i Vissenbjerg. De vil fortælle om deres spændende oplevelser med Tandsundhed Uden Grænser i Rwanda. Her er der kun 21 tandlæger til en befolkning, der er over dobbelt så stor som Danmarks.

I Rwanda lever 60 procent af befolkningen i ekstrem fattigdom, og der findes kun 21 tandlæger til at håndtere landets 11,6 millioner mennesker. Det svarer til, at der kun var 9 tandlæger i Danmark.

– Man slås med meget store tandproblemer i Rwanda Det er ikke almindeligt for den almindelige rwandaner at komme til tandlægen, fordi der er stor mangel på tandlæger. Det er slet ikke organiseret på samme måde som herhjemme, hvor vi har børne- og voksentandpleje. Der er kun nødtandpleje, oplyser Søren Lindtoft, der har været i det afrikanske land for Tandsundhed Uden Grænser sammen med sin kone, Helle Lindtoft.

Det var primært tandudtrækninger, som de to tandlæger foretog.

– Det blev til 663 tandudtrækninger på den tid, vi var dernede, forklarer Helle Lindtoft.

Foredraget er tirsdag den 26. marts kl. 18, og det koster 125 kr. og er inklusiv mad på Hotel Aarup Kro. Aarup Rotary Klub giver et glas vin, en øl eller en sodavand og en kop kaffe.

Tilmelding senest lørdag d. 23. marts – til Henning Ingvertsen på mobil 61 31 50 46 eller mail: 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.