Erholm økologiske Have indviet 4. juni (2)

Erholms ejer, Jan Cederfeld, der udlåner et stykke af den gamle humlehave til formålet, var til stede ved indvielsen, og han betegnede den nye have som et mikroværksted for den økologiske dyrkning, der også praktiseres på Erholms landbrugsarealer.

Han oplyste også, at haven ligger lige ved Karen Borchenfeldsvej og den gamle smedje. Det var Karen Borchenfeldt, der giftede sig som 70-årig for 2. gang og med den 40-årige Andreas Simonsen, der fik skik på et vildnis, der hvor haven og parken nu ligger.

Hans bror, Hans Simonsen, blev i ganske særlig grad den, der fik skik på Erholm og gjort det til et stamhus, bl.a. ved at købe Søndergaarde i 1759.

Jan Cederfeld udtrykte sit håb om, at den lille have med de store ideer vil kunne inspirere andre til at praktisere økologien, mens tovholder Mette Telling, der er bestyrelsesmedlem i PØ og ambassadør for økologiske metoder, udtrykte sit ønske om, at haven og den økologiske drift på Erholms marken kan give gensidig inspiration.

Hun er i øvrigt ved at udarbejde en folder om haven i samarbejde med landsforeningen PØ. Hun henviste i øvrigt til siden ”Mere liv i haven”.

Særlige arrangementer
Haven vil åben for gæster på Den økologiske Markdag ved Erholm den 15. juni i tidsrummet 10 – 13, det store landsdækkende arrangement den dag er fra kl. 9 – 20.
Der er arbejdsdag i haven igen den 25. juni kl. 10 – 14, gæster er velkomne til at kigge på – og snakke med de frivillige.
Herregårdenes Dag er den søndag 21. august. Der vil være parkvandringer med Jan Cederfeld for interesserede kl. 11 og 13. Desuden et væld af aktiviteter ifølge traditionen.

Kontakt
Flere kan komme med i netværksgruppen ved henvendelse til nedenstående kontaktpersoner:
Mette Telling, tlf. 28605519, mail:
Hanne Nielsen, tlf. 40918293, mail

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.