Erholm Gods deltager i Herregårdenes Dag

Når Herregårdenes Dag løber af stablen søndag den 16. august, slår Erholm Gods – sammen med over 35 andre slotte og herregårde over hele landet – dørene op for publikum.

På Herregårdenes Dag kan man deltage i et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer over hele landet.

På Erholm Fødevaremarked, Karen Borchenfeldtsvej 2, 5560 Aarup kan man i tidsrummet kl. 10-15 opleve forskellige aktiviteter, bl.a. vil godsejer Jan Cederfeld kl. 11.00 og kl. 13.00 lave rundvisning i Erholms engelske landskabelige park anlagt 1850-55 af kgl. Haveinspektør Rudolf Rothe. Med udgangspunkt i gårdspladsen (P plads) foran Erholm Fødevaremarked på avlsgaarden anlagt af arkitekt Vilhelm Tvede 1887, viser godsejer Jan Cederfeld vejen til Erholm Romantiske Park via den gamle humlehave. Turen går via etablerede grusstier i kuperet terræn rundt i den romantiske park med romantiske kanaler og hvide samtidige støbejernsbroer foruden et stort udbud af sjældne gamle træer. Knejsende som kulisse øverst på bakken ses Erholms historiske hovedbygning af arkitekt Herholdt fra 1855. Turen tager ca. 1 time. I forlængelse af rundvisningerne, står Hans Walmar klar på Fødevaremarkedet til at fortælle om Aarups udvikling fra nogle få huse, til stationsbyen vi kender i dag, ligesom tilknytningen mellem Erholm og Aarup bliver belyst.

”Kniplinger til fest”   Kom og bliv inspireret!

Helle, som både kan orkere med nål og kniple, har fundet de festlige kniplinger frem, da hun synes vi trænger til lidt fest.

Se udvalgte effekter fra forhenværende bagermester Erik Larsens flotte og spændende bagerimuseum. Han har samlet helt utrolig mange gamle ting fra bagerier på Fyn og er derudover en spændende fortæller.

Smag en af Bent Strandgaards hjemmelavede Fynske rygeoste.

Se rygning af ost kl. 11 og 13. Kan bestilles på forhånd senest d. 12. aug. på mobil

26 23 12 91

Nyd også synet af de velholdte veterantraktorer på pladsen foran Fødevaremarkedet fra 11.30 – 14. (Aflyses i tilfælde af kraftig regn.)

Skønt garn og lækre strik, råuld og skind kan ses i Dorthes stand. Også mulighed for at snakke avlsdyr.

Fødevaremarkedets normale stande er åbne og her er det bla, muligt at høre om naturpleje med Galloway, se video fra de smukke naturområder og købe kød fra græsfodrede dyr.

Er du vild med Te, står Lene klar til at fortælle og rådgive så du finder den rigtige Te.

Har du prøvet at dekorere et lys? Det har du chancen for mellem kl. 12 og 15, hvor Bjarne fra Corra Design står klar med rådgivning, lys og dekoration.

Vi har alle de ting med der skal bruges for at kunne dekorere et lys. Det er for alle kreative sjæle, børn som voksne.

Der kan købes kaffe/te og kage samt grillmedister og frankfurter.

Alle aktiviteter foregår på og fra Erholm Fødevaremarked, Karen Borchenfeldtsvej 2, 5560 Aarup som vil være åbent på dagen fra kl. 10-15.

Herregårdenes Dag skal være med til at sætte fokus på landets slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

Herregårdenes glemte kulturarv
I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landet. Det danske landskab er formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet.

”Herregårdenes rolle og kulturarv er desværre på mange måder glemt i dag. De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har haft betydning for natur og kultur i ethvert lokalsamfund, og de skal derfor være en del af folks bevidsthed. Målsætningen med Herregårdenes Dag er at åbne herregårde over hele landet for et bredt publikum en enkelt dag om året”, siger Marie Kirstine Elkjær, der er museumsinspektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som står bag initiativet til Herregårdenes Dag.

Foto: Dekoration af lys (privatfoto)

Med venlig hilsen
Erholm Fødevaremarked
v/sekretær Lars Gregersen
tlf. 52 34 34 64
mail:

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.