Efterårsfarver i 5560 Aarup

Efterårsferien er begyndt, og DMI lover godt vejr særligt her i weekenden den 13.-14. oktober. Efterårsferien skulle dog give flere dage med tørvejr. Dermed bliver der mulighed for at nyde den dejlige natur i 5560 Aarup. Aarup.dk bringer her en række billeder til inspiration til naturoplevelser i vores eget område. 

 

Lad os starte med udsigten fra området stolthed – Frøbjerg Bavnehøj, der med sine 131 meter er Fyns højeste punkt. Det antages, at bavnehøjen er opkaldt efter Frugtbarhedsguden “Frej” fra den nordiske mytologi. Navnet “Frø” skulle være afledt af “Frej”. På Frøbjerg Bavnehøj kan man hilse på førene, der holder græsset nede, og har man kaffe med, er der borde og bænke på toppen. Læs mere om Frøbjerg Bavnehøj på Naturstyrelsens hjemmeside.

 

 

I Ørsbjerg skov nord for Kerte er der stiruter, der fører ned i Brænde Ådal og til Klakkebjerg. Klakkebjerg og Brænde Ådal byder en meget varieret natur, og ved Klakkebjerg findes lyng, der ellers sjældent ses på Fyn. Der er gjort en særlig indsats for at hjælpe lyngen med at vokse på stedet. Turen til Brænde Å og Klakkebjerg kan enten starte ved Kerte Kirke eller ved Spejderhytten Skovbrynet, der ligger ved Ørsbjerg Skovvej. Begge steder findes der pjecer om området. Læs også om Brænde Å og Klakkebjerg på Assens Kommunes hjemmeside.

 

 

Efterårets farver kan også opleves på turen gennem skoven nordvest for Aarup., Stien fortsætter ligeud fra Lindebjerg umiddelbart før broen går over jernbanen. Selvom der langs stien gennem årene er ryddet en del skov, så er det fortsat en dejlig tur inden stien støder ind i Kronbrog. 

 

 

 

 

Parken ved Erholm byder på mange smukke indtryk med træer, buske vandløb og broer. Besøger man parken, bør man også begive sig op på Dorthebjerg, der ligger på den anden side af vejen. Her er en flot udsigt ud over området med Erholm, parken og skovene. Husk lidt småpenge, så der kan betales for parkeringen ved Erholm.

 

 

 

 

Aarup By er beriget af Brænde Å og parkanlægget ved åen. Har man en halv time kan man nå rundturen gennem byen og ned langs åen,. Brug dog gerne lidt længere tid. Tag fx. kaffen med og nyd den ved nogle af de borde, der er opstillet langs stien.

 

 

 

Der er udarbejdet en lille folder med forslag til vandreture i og omkring Aarup By. Ruterne er fra 3,5 km til 8 km. En af dem går gennem Møllegårdsskoven op til shelteren, hvor disse kønne farver kan nydes.

 

 

 

 

En anden rute, der er beskrevet i folderen går ad Tokeskovvej. Her skal man så træffe valget, om det skal være den “hårde tur” fra Vestergade op ad den lange bakke til Lindebjerg, og derefter mod byen, eller man hellere vil nyde turen den modsatte vej – ned ad bakken. Læs folderen om Aarup-stierne.

 

 

God efterårsferie.

Annie Gaardsted Frandsen

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.