Efterårsbilleder ved Aarup

Når man ser de flotte efterårsmotiver ved Aarup, kan man godt blive betaget af de røde blade på buskene og kalvene ved Brende Å.

Hvem kan forestille sig flottere motiver end det, som ”året på hæld” giver os som gratis glæder i en tid, hvor vi ikke kan rejse ud? Men måske er det ekstraordinære lige foran os, når vi ellers opsøger det.

Når man ser den røde busk, vil enkelte måske lade fantasien løbe endnu videre, så man kommer til at tænke på 2. mosebog kap. 3 vers 2, hvor Moses som kvægvogter for sin svigerfar Jetro pludselig så en brændende busk, som dog ikke blev fortæret af ilden, hvilket Moses var forundret over. Mennesker forstår jo ikke alt, selvom vi måske bilder os det ind.

Og når man ser kalvene ved Brende Å, så kan enkelte måske komme til at tænke på Lucas 15 v. 23 (lignelsen om den fortabte søn), hvor faderen vil slagte fedekalven. I den konkrete nutid vil de børn i alle aldre, der nyder synet ved Brende Å, nok ikke synes, det ville være nogen god idé at slette dette ”guldaldermaleri”.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.