Det sker i 5560 Aarup – uge 10 / 2020

I den kommende uge byder Aarup Bio på den Oscar-belønnede film ”Parasite. Derudover kan vi foruden koncerter, også se frem til workshop om en stærk alderdom, dialogmøde med politikere i Rørup, foredrag både på Industrien og i Orte, og så starter der en ny udstilling i Galleriet.

Koncerter

Fredag den 28. februar gæster dansktopgruppen Kandis Aarup. Det er Hotel Aarup Kro, der inviterer til spisning med efterfølgende musik leveret af Kandis i den gamle Aaruphal. Alle billetter til arrangementet er udsolgte.

Fredag den 6. marts kl. 20 spiller duetten Jane og Shane på kulturhuset Industrien. Parrets musikalske rødder er den irsk/britiske folkemusik, men inddrager også elementer fra det klassiske og jazzen. Læs mere om koncerten på Musik på Industriens hjemmeside. https://musikpaaindustrien.dk/Koncerter!JANE_&_SHANE!Dato=2020-03-06

Sund i Aarup

Sund i Aarup inviterer til workshop om hvordan man får en stærk alderdom gennem gode vaner og et godt og sundt liv mandag den 2. marts kl. 19. Tilmelding senest den 24. februar. Læs mere om arrangementet i Aarup-kalenderen.

Banko spil

Søndag den 1. marts kl. 13.30 afholder Lions Vissenbjerg kæmpe banko spil i den Gamle Hal. Der spilles om mange fine og værdifulde gevinster, bl.a. kvarte grise, sponsorpræmier, købmandskurve, øl, slagterpakker m.m.

Dialogmøde med politikere

Tirsdag den 3. marts holder RØST (Rørup Lokalråd) dialogmøde med politikere i Rørup. Se evt.hjemmesiden for RØST

Den mobile borgerservice

Assens Borgerservice kører ud i kommunen om onsdagen i de 5 byer, Vissenbjerg, Aarup, Tommerup, Glamsbjerg og Haarby. Borgerservicebussen besøger Aarup i de lige uger: Den mobile borgerservice vil således være at finde på p-pladsen ved MENY onsdag den 4. marts kl. 12.30-14.30.  Hos den mobile borgerservice er det bl.a. muligt at forny pas og kørekort samt at få international kørekort. Det er også muligt at blive fritaget fra digitalpost og få adgangskode og nøglekort til NemID samt meget mere. Læs mere om den mobile borgerservice på Assens Kommunes hjemmeside.

Generalforsamling

Onsdag den 4. marts kl. 18 holder Industriens Foredragsforening generalforsamling i Biografsalen på Industrien.

Foredrag

Industriens foredragsforening inviterer den 4. marts kl. 19 til foredrag med museumsdirektør for Østfyns Museum Erland Porsmose om kvægpest og landboreformer. Erland Porsmose fortæller om den største reformperiode i landbrugets historie og om, hvordan livet på landet blev forandret i løbet af få årtier Lokalhistoriker Hans Walmar indleder foredraget ved at fortælle om vulkanudbruddet på Island i 1783, som er den største naturkatastrofe på den nordlige halvkugle i 12.000 år. Foredraget foregår i biografsalen på Industrien. Læs mere om arrangementet på Foredragsforeningens hjemmeside.

Tirsdag den 3. marts er der tirsdags-foredrag i Orte Sognehus med fotograf-ægteparret Else og Hans Jørn Madsen, hvor de vil vise billeder fra Norge, Sverige, Færøerne, Grønland, måske Island og selvfølgelig også Danmark. Læs mere på Orte Kirkes hjemmeside.

Udstilling i Galleriet

Udstillerne i Galleriet på Kulturhuset Industrien er i marts Birgitte Thorlasius  og  Frede Troelsen med henholdsvis grafik og stenskulpturer. Der er fernisering torsdag den 5. marts kl. 17. Alle er velkommen. Udstillingen kan ses frem til den 28. marts i bibliotekets åbningstid. Læs mere om udstillerne på Galleriets hjemmeside.

Aarup Bio

Aarup Bio viser fra tirsdag den 27. februar til tirsdag den 3. marts filmen ”De forbandede år”, der sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig. Filmen skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i de første år af besættelsen (1940-43), hvor samarbejdspolitikken eksisterede. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Derefter fra torsdag den 5. marts til tirsdag den 10. marts viser Aarup Bio filmen ”Parasite”, der netop har vundet flere Oscars ved den amerikanske prisuddeling, bl.a. for bedste film. Filmen handler om den unge arbejdsløse og fattige Kitaek, som bliver engelsklærer for en ung pige i en velhavende familie. Kitaek indynder sig hurtigt hos familien, og får dem til også at ansætte sin mor, far og søster. Men så dukker problemerne op. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Fællesspisning i Rørup

Søndag den 1. marts er sidste frist for tilmelding til fællesspisning fredag den 13. marts kl. 18.30 i Borgerhuset i Rørup. Læs mere om arrangementet i Rørup Nyt. 

God fornøjelse.

Annie Gaardsted Frandsen

 

 

 

 

 

 

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.