Det sker i 5560 Aarup – December 2020

I den kommende uge går vi ind i december, og selv om mange julefrokoster og julearrangementer er blevet aflyst, kan vi i Aarup trods alt se frem til en række arrangementer med film, foredrag, højtlæsning, musik, udstilling og ikke mindst årets julemærkemarch.

Julemærkemarch

Søndag den 6. december er der traditionen tro julemærkemarch til fordel for børn og unge på landets julemærkehjem. I år bliver det dog julemærkemarch sammen – men hver for sig. Der er også julemærkemarch i Aarup, hvor der på kulturhuset Industrien vil være frivillige. Læs mere på Aarup.dk om, hvorledes vi lokalt går julemærkemarch i år.

Galleriet

Kunstforeningen Galleriet laver igen i år i december ”Stort i Småt” udstilling på Kulturhuset Industrien. De udstillede værker er små i størrelse, men kvaliteten er stor, og den besøgende vil blive bombarderet med en mangfoldighed af forskellige synsindtryk og farver.

Der holdes fernisering torsdag den 3. december, klokken 14 – 19, så det er muligt at holde antallet af besøgende under 10 ad gangen.

Udstillingen kan ses hele december måned i bibliotekets åbningstid. Derudover kan udstillingen også ses lørdag den 5. og lørdag den 12. december, begge dage fra klokken 10-13.

Biblioteket

Aarup Bibliotek inviterer til højtlæsning for voksne. Det sker midt på dagen på tirsdage og under titlen: ”Historier efter frokost”. Næste gang er tirsdag den 1. december og derefter den 8. december, begge gange  kl. 13.30 i Galleriet. Læs mere om arrangementet og tilmelding på bibliotekets hjemmeside.

Lørdag 5. december kl. 10.00 – 10.45 er der Barbaras Julekoncert med Band på Aarup Bibliotek for de 1-5 årige og deres forældre. Bandet består af musiklærere fra Assens Musikskole. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Læs mere om arrangementet og tilmelding på Aarup Biblioteks hjemmeside.

Tirsdag den 8. december kl. 19-22.30 står den på Science Fiction og tidsrejser. Aarup Bibliotek har inviteret science fiction-forfatter og foredragsholder A. Silvestri til denne aften at tage publikum igennem en håndfuld af filmatiserede science fiction bøger – klassikere såvel som mere moderne. Arrangementet foregår i biografsalen. Læs mere om arrangementet og tilmelding på bibliotekets hjemmeside.

Aarup Bio

Fra torsdag den 26. november til onsdag den 2. december viser Aarup Bio filmen ”Falling”.  Den ældre, homofobiske Willes er begyndende dement og bliver nødt til at flytte ind hos sin homoseksuelle søn og dennes mand i Los Angeles. Men det er ikke let for de to mænd at finde hinanden igen. Dertil er deres fortid for konfliktfyldt. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Da temaet i filmen er bygget op om hovedpersonens demente far, så indledes filmen tirsdag formiddag 1/12 med et foredrag om demens. Alzheimer foreningens lokale formanden – Peter Kühnel – vil fortælle om foreningens arbejde og hvordan man kan sikre bedre vilkår både for pårørende og demente.

Fra torsdag den 3. til onsdag den 9. december viser Aarup Bio filmen ”Retfærdighedens ryttere”, der handler om den udstationerede soldat Markus, som må tage hjem, da hans kone på tragisk vis omkommer i en togulykke. Det ligner en ulykke – men nogen stiller spørgsmålstegn herved! Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Fredag den 4. december kl. 19.30 er der musikfest i Aarup Bio, hvor den anmelderroste dokumentar  ”7 years of Lukas Graham”, vil blive vist. Det er ikke muligt hverken at danse eller synge – men der er lagt op til en rigtig hyggeaften. Læs mere om arrangementet og billetter på biografens hjemmeside.

Aarup Bio inviterer lørdage og søndage fra den 5. december til den 20. december på filmens ”Julemandens datter 2”. Julemandens datter, Lucia er som den første pige blevet optaget på Den internationale julemandsskole på Grønland, En magisk krystal bliver stjålet. Lucia kommer sammen med sin gode ven Oscar på sporet af et komplot mod julen. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Koncert

Lørdag den 28. november kl. 20 er der ”Jazz på Dansk” på Industrien, hvor Martin Schack med band vil spille med inspiration fra danske sange, salmer og viser. Jazzsangerinde Signe Juhl med som special guest. Læs mere om arrangementet på Musik På Industriens hjemmeside.

God fornøjelse og pas godt på hinanden

Annie Gaardsted Frandsen

 

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.