Det sker i 5560 Aarup – august/september 2021

Festspillet

Har du endnu ikke fået set Frøbjerg Festspils  musical ”Midt om Natten”, så kan det stadig nås. Festspillet opfører stykket frem til lørdag den 21. august. Musicalen baserer sig på kultfilmen fra 80’erne og er fyldt med hits fra Kim Larsens og Gasolins store sangskat. Læs mere om forestillingen og billetter på festspillets hjemmeside.

Galleriet

Galleriet starter efteråret med en udstilling af ægteparret Else og Hans Jørgen Madsen, som har virket under navnet Grimsbjerg Foto, samt keramiker Mette Lund. Else og Hans Jørgen Madsen har i tidens løb fotograferet ved bryllupper og andre festlige lejligheder, men særligt i naturen finder de gode motiver. Keramiker Mette Lund er uddannet pottemager fra Kerteminde Kunsthåndværkerskole i 1987. Hun henter inspiration i omgivelserne, måske fra en sten med spændende farver og form. Farverne holdes afdæmpede med silkeglat glasur.

Udstillingen kan ses i august måned til og med fredag den 27.- 8. Alle er velkomne til ferniseringen i Kulturhuset Industrien på adressen Bredgade 73, 5560 Aarup.  Læs mere om Galleriet på kunstforeningens hjemmeside.

Generalforsamling i Possementen

Onsdag den 25. august kl. 19.30 til 21.00 afholdes der stiftende generalforsamling for Aarups nye kulturfabrik med åbne værksteder – Possementen. Det sker på Kulturhuset Industrien. Alle er velkommen, og det er muligt at tilmelde sig her: link til Facebook.

OPEN by NIGHT

Fredag den 3. september inviterer handelsstandsforeningen til OPEN by NIGHT i butikkerne i Aarup by.

Aarup Bio

Fra torsdag den 19. august til tirsdag den 24,. august viser Aarup Bio Bille Augusts  film ”Pagten”, der handler om det tætte bånd mellem den aldrende verdensstjerne Karen Blixen og digteren Thorkild Bjørnvig. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Fra torsdag den 26. august til tirsdag den 31. august er der krimi i Aarup Bio, når filmen ”Marco effekten” løber over lærredet. Filmen er baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimiserien om Carl Mørck og Afdeling Q.  Denne gang graver afdelingen i en henlagt kriminalsag om den efterlyste pædofilisigtede embedsmand, William Stark. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Fra torsdag den 2. september til onsdag den 8. september er det filmen ”Ternet Ninja 2”, der vises i Aarup Bio. Filmen er baseret på Anders Matthesens børnebog af samme navn, og Anders Matthesens er også instruktør til filmen. I filmen må Aske og Ninja på jagt efter skurken Philip Eberfrø, der er blevet løsladt fra et thailansk fængsel. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Whiskysmagning

LG Whisky inviterer igen til whiskysmagning fredag den 27. august 2021 kl. 19:00 – 22:00 på Ladegård Mark 41. Arrangementet omfatter, at der skal smages på otte gode dramme á 2 cl., så det vil ikke være muligt selv at køre hjem efter arrangementet. Læs mere om smagningen i Aarup-kalenderen.

Koncerter

Den 11. september åbner Musik på Industrien efterårssæsonen med en koncert med Isam B med band. Isam B og hans band spiller ved efterårets turnè blandt andet fortolkningen af H.C. Andersens tekst ’I Danmark er jeg født, ’Bølger’ og ’Ramadan i København’, samt nogle af hans største engelsksprogede sange. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

Søndag den 12. september inviterer Aarup Bibliotek og Musik på Industrien til koncert med Moussa Diallo Trio, der spiller og synger sange fra ”Cirkeline & Coco Rejser til Afrika”. Koncerten byder således på storytelling om et fortryllende univers af eventyr kombineret med autentiske afrikanske rytmer. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

Teater

Vestfyns teater opfører fredag den 17. september forestillingen ”Mænd i mindre doser” på scenen på Industrien. Eva smider Adam ud af paradiset. Stykket er en tour de force i ukuelige og elskelige mænd, der til sidst betyder, at Eva beder Adam om igen at flytte tilbage til paradiset… Læse mere om forestillingen og billetsalg på Vestfyns Teaters hjemmeside.

Gudstjenester mm i områdets kirker.

Lørdag den 21. august

 • Kerte Kirke kl. 11.00: Dåbsgudstjeneste.

Søndag den 22. august.

 • Rørup Kirke kl. 10.00: Konfirmation.
 • Kerte Kirke kl. 10.30: Konfirmation.
 • Rørup Kirke kl. 12.00: Konfirmation.
 • Orte Kirke kl. 19.00: Aftengudstjeneste med efterfølgende konfirmandindskrivning.

Torsdag den 26. august.

 • Kerte og Orte Sogne: Kl. 19.00 i Kerte Konfirmandstue: Optakt til sogneudflugt den 5. september med foredrag om Nyvang og Andelsbevægelsen ved Benjamin Lamberth. Sidste frist for tilmelding til sogneudflugten denne dag.

Lørdag den 28. august.

 • Aarup Kirke kl. 9.30: Konfirmation.
 • Orte Kirke kl. 11.00: Dåbsgudstjeneste.
 • Aarup Kirke kl. 11.00: Konfirmation.
 • Aarup Kirke kl. 12.30: Konfirmation.

Søndag den 29. august.

 • Aarup Kirke kl. 10.00: Konfirmation.
 • Orte Kirke kl. 10.15: Konfirmation.
 • Kerte Kirke kl. 11.30: Dåbsgudstjeneste.
 • Padesø Kirke kl. 11.30: Gudstjeneste.

Lørdag den 4. september

 • Orte Kirke kl. 10.15: Konfirmation.

Søndag den 5. september

 • Orte og Kerte Sogne: Sogneudflugt ti Nyvang Oplevelsescenter. Læs mere

God fornøjelse til alle i den kommende tid.

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.