Det sker i 5560 Aarup – August 2022

Galleriet

I august udstiller Tove Ketil Lenger malerier og Jane Pedersen smykker og skulpturer. Tove Ketil Lenger maler akvarel fordi hun holder af farvernes transparens. Ofte maler hun nærbilleder af planter, “planteportrætter”, fordi hun fascineres af planteverdenens utrolige mangfoldighed i former og farver, lys og skygger, linjer og mønstre, strukturer og teksturer.

Jane er autodidakt. Hun har arbejdet med skulpturer i mange år, naturalistiske eller stiliserede figurer i bronze, ler, gips eller ståltråd. Senere er Jane begyndt at arbejde med smykker. Støbning i sølv eller bronze af f.eks. en kogle, en skive af et æble eller en syrisk rose fra sin have. Arbejdet har derefter bevæget sig til også at omfatte smedning i sølv og bronze, samt arbejde med halvædelsten og rav. Udstillingen kan ses indtil lørdag d. 27. august i bibliotekets åbningstid. Kulturhuset Industrien, Bredgade 73, Aarup

Aarup Bio

Aarup Bio viser frem til søndag den 7. August filmen ”Ildsjæl”. Siden hun var helt lille, har Georgia Nolan kun drømt om én ting: At være brandmand ligesom sin far. Men i 1930’ernes New York er det ikke lovligt for kvinder at arbejde på brandstationerne. Men da hun bliver involveret i en mystisk sag, hvor Broadway-teatre brænder og brandmænd forsvinder, ændrer alt sig. Georgia forklæder sig som Joe for at blive medlem af det korps, der skal opklare sagen, men det bliver ikke nemt. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Dernæst fra mandag den 8. til onsdag den 10. august er det filmen ”Verdens værste menneske”, der er på lærredet i biografen. Julie er helt sikker på, at hun er endt på den rigtige uddannelse – lige ind til at hun får en ny genial ide, der bare passer meget bedre til hende. Det norske drama er et portræt af det begivenhedsrige voksenliv i slut 20erne og dets skilleveje, hvor store og definerende valg om fremtidens kurs skal træffes. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Fra torsdag den 11. til onsdag den 17 august viser biografen filmen ”Natten har Øjne”. Filmen handler om Maja, der lever  af at optræde som nisse i storcentre og biblioteker. Da hun møder Leah, en ung, jødisk kvinde fra London, falder hun pladask for hende, og hun beslutter at følge med Leah tilbage til sit hjem, i det ortodokse jødiske kvarter i London. Her møder hun snart sin nye underbo, Leahs mor Chana. Maja prøver at gøre et godt indtryk, indtil hun begynder at opdage, at noget er helt galt… Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Fra torsdag den 18. til onsdag den 24. august er det filmen ”Resten af livet”, som er på programmet i biografen. Filmen udspiller sig i Sønderjylland og er et livsbekræftende familiedrama om Egon og Maren der mister deres voksne søn og sammen med deres tilbageblevne voksne datter, Line, skal forsøge at finde tilbage til livet igen. Filmen handler om hvordan livet med ét slag kan blive forandret for altid. Og om hvordan dette ikke kun påvirker det enkelte familiemedlem, men også selve familierelationen. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Biografen runder august af med filmen ”Alle for fire” – fra torsdag den 25. til onsdag den 31. Alt ånder fred og idyl hos brødrene Timo og Ralf, der hænger ud med deres gamle ven Martin. Timo og Ralfs små kup kører som smurt –  lige indtil den dag Timo opdager, at kærsten Lonnies fremtidsplaner ikke involverer ham længere! Timo får nu brug for alle kneb – og i særdeleshed Ralf og Martin, hvis han skal vinde Lonnie tilbage. Det bliver deres mest dumdristige kup nogensinde. Læs mere om filmen og spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Konfirmandindskrivning

Der er mulighed for konfirmandindskrivning i Kerte Kirke søndag den 14. august kl. 10.30, i Skydebjerg Kirke samme dag kl. 19.30 samt i Orte Kirke søndag den 21. august kl. 19.30. Der startes med en gudstjeneste og derefter er der juice, kage og indskrivning.

Kræmmermarked

I weekenden den 27. til 28. august er der Fyns hyggeligste kræmmermarked i den gamle hal i Aarup. Begge dage fra kl. 10-15. Læs mere i Aarupkalenderen.

 

 

God fornøjelse!

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.