Dansk Flygtningehjælp manglede indsamlere i 5560 Aarup

Dansk Flygtningehjælp fik søndag den 9./11. et pænt resultat på Landsplan, og hver indsamler fik ca. 1.000 i bøssen i gennemsnit. I distriktet 5560 Aarup var der imidlertid kun 2 til at samle ind mod normalt 7-10. Det betød, at kun et par enkelte distrikter kunne dækkes. Folk i 5560 Aarup er ellers ret flinke til at putte penge i bøssen, så hvad kunne det ikke være blevet til?

Indsamlingen kan være en familieaktivitet. Foto taget af:Jacob Nielsen/Dansk Flygtningehjælp

Indsamlingen kan være en familieaktivitet
Foto taget af:Jacob Nielsen/Dansk Flygtningehjælp

Ude på ruten havde indsamlerne mange positive oplevelser. Mange mente, at vi danskere i et af verdens rigeste lande let kunne yde mere, og at vi burde have en fælles europæisk ordning, så landene hjalp efter indbygger-forholdstal. Og det er jo nødvendigt, så længe gale mennesker har magt, mente mange. Måske burde vi lære bare lidt af det lille land Libanon, der p.t. må bære byrderne ved at have 1½ mio. flygtninge.

Især børnene føler meget for de mennesker, der har det allerdårligst, så for dem er det en stor ære at lægge penge i bøssen. Og ganske særligt berigende er det, når et barn på ca. 10 år tømmer sin sparebøsse for at hjælpe. “Det barn gav alt, hvad det havde”. Måske har netop børn nøglen til en bedre verden.

Hvis flere vil hjælpe næste år, kan de henvende sig til Troels Beck, der koordinerer i Aarup-området.
Han har mail og tlf. 20662649.

Skrevet af H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.