Cykling i hverdagen hjælper dit barn

Så skal der cykles. Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Derfor bakker Assens Kommune op om Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, hvor skolebørn den 2.-15. september dyster om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Cykling med hjelm tæller dobbelt.

Cykelbørn er glade børn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen Alle Børn Cykler vil hjælpe børn til at cykle mere i hverdagen.

Assens Kommune er blandt de i alt 32 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange lokale skoler som muligt cykler med.Formanden for udvalget

Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune, Mogens Mulle Johansen, siger:

  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn skal være aktive mindst en time hver dag. At børnene selv fragter sig til og fra skole fremmer sundhed, glæde og indlæring. Sundhed og trivsel blandt vores børn og unge er vigtige fokuspunkter i vores vision 2030 ’Med vilje og hjerte’.

Formanden for udvalget Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, Dan Gørtz, supplerer:

  • Vi bakker derfor op om kampagnen og opfordrer alle forældre til at lade deres børn deltage mest muligt i Alle Børn Cykler. Vi er også optagede af at højne trafiksikkerheden. Jo flere, der ankommer til skole på gåben eller cykel, des mere tryg føles området omkring skolen for den enkelte elev.

I Assens Kommune deltager 36 klasser med i alt 746 elever fra ni skoler i kampagnen.

Årets præmie er mountainbikes i topkvalitet fra Principia til alle elever i vinderklassen.

 

Cykelstafet med grammatik

Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk.

Med kampagnen får adgang lærerne adgang til en vifte af sjove undervisningsmaterialer – fx cykelstafet med grammatik, et besøg med ’aktiv matematik’ hos en cykelhandler eller et forløb i samfundsfag om doping. Den afsluttes med at finde én vinderklasse samt udnævne Årets Børnecyklist.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

  • Cyklen er et sjovt og enkelt redskab til at flette motion, frisk luft og gode oplevelser ind i børns hverdag. Selvfølgelig skal vi hjælpe børn til opnå de mange sundhedsfordele, som ligger i hverdagscykling.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør den forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

 

FAKTA: Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler

  • Kampagnen kører den 2.-15. september på skoler over hele landet
  • Eleverne dyster på klassebasis om at cykle flest dage til skole og i fritiden, mens lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, som kan inddrages i en række forskellige fag
  • Kampagnen indeholder guides til forældre, der vil hjælpe deres børn til at blive sikre børnecyklister
  • Kampagnen henvender sig til elever i 0.-10. klasse
  • Det forventes, at 100.000 elever på landsplan deltager i årets kampagne
  • Kampagnen afsluttes med at finde én vinderklasse samt udnævne Årets Børnecyklist

 

Se mere på kampagnens hjemmeside abc-abc.dk

 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.