Assens Kommune med i nyt partnerskab, der kickstarter arbejdet for levende bymidter

Levende og attraktive bymidter er naturlige samlingspunkter for både erhvervsdrivende og borgere, og det skal de blive ved med at være, hvis det står til erhvervsminister Simon Kollerup. Assens Kommune er med i nyt partnerskab for levende bymidter, som erhvervsministeren præsenterer.

Assens ligger ved Lillebælt på det vestlige Fyn. Byens havn spiller en væsentlig rolle for bylivet i købstaden såvel som turismen. Kommunen er derfor i gang knytte havnen og bymidten sammen og transformere erhvervshavnen til et område, der også byder på spændende kulturoplevelser og rekreative områder for byens 6.200 borgere og de besøgende.

Bymidterne er afgørende for at fastholde et attraktivt byliv. Men bymidterne er under pres blandt andet fordi den stigende e-handel presser de fysiske butikker. Det betyder tomme lokaler og færre mennesker i bymidtens gader, som på den måde også påvirker bymidtens andre funktioner negativt.

Derfor trækker et nyt partnerskab på tværs af brancher og kommuner nu i arbejdstøjet for at samle
erfaringer og komme med anbefalinger til indsatser, der kan fastholde og skabe mere liv i bymidterne.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Vi arbejder hver dag som regering for at skabe et sammenhængende Danmark, hvor man kan bo, arbejde og skabe sig et godt liv, uanset hvilket postnummer man bor i. Jeg er derfor også svært glad for interessen for vores partnerskab, der skal skabe et mere aktivt byliv, og for, at både kommuner, brancheorganisationer og interesseorganisationer har takket ja til at deltage.

Partnerskabet er sammensat af kommuner og organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og skal arbejde med de udfordringer, som bymidterne oplever som følge af stigende e-handel, ændrede indkøbsvaner og et faldende udbud af butikker og følgerne af corona-krisen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Nu skal vi gang med at finde de gode løsninger og værktøjer, der kan hjælpe med at løse de problemer, vi ser med mennesketomme bymidter og butiksdød. Det har corona-krisen om muligt kun skabt et endnu større behov for, og det er vigtigt, at vi kigger bredt på de her problemstillinger.

Bymidterne spiller en meget vigtig rolle som det sted, vi mødes i de fleste af landets mindre og mellemstore byer. En velfungerende og attraktiv bymidte er derfor ikke kun til gavn for det lokale erhvervsliv, men i lige så høj grad til glæde for kommunens indbyggere.”

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen:
”Jeg er meget glad for det nye partnerskab med ministeriet, de andre kommuner og organisationerne, og det glæder mig, at Assens Kommune kan bidrage til samarbejdet med vores erfaringer fra

Assens by og til at vi kan høre, hvordan de andre kommuner griber opgaven an, fortæller Borgmester Søren Steen Andersen og fortsætter:
Vi skal værne om vores levende byer, så de også i fremtiden bliver et sted, hvor mennesker kan
mødes og erhvervslivet udvikles. Derfor hilsner vi initiativet velkommen i Assens Kommune”,
afslutter borgmester Søren Steen Andersen.

Partnerskabet for levende bymidter består af:

  • Kommunernes Landsforening
  • Realdania
  • Assens Kommune
  • Frederikshavn Kommune
  • Syddjurs Kommune
  • Varde Kommune
  • Faaborg-Midtfyn Kommune
  • Guldborgsund Kommune

Kontakt

  • Borgmester, Søren Steen Andersen, 29 37 90 65
  • Plan- og Kulturchef, Peter Nielsen, 23 48 68 62

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.