Assens Kommune fejrer den danske musik

 

Spil Dansk Ugen står atter for døren. Traditionen tro vil hele Danmark i uge 44 genlyde af musik, der er skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Assens Kommune er ingen undtagelse.

I forbindelse med, at Assens Kommune er Spil Dansk Kommune, vil en lang række lokale institutioner, skoler og arbejdspladser, forsamlingshuse og spillesteder nemlig blive beriget med ekstraordinære musikoplevelser, der alle har rødder i det danske.

 • Det er tredje år i træk, at Assens Kommune er Spil Dansk Kommune, og jeg synes, vi kan præsentere et ambitiøst program, der spænder vidt indholdsmæssigt og rammer bredt geografisk i kommunen, udtaler kulturkonsulent Katrine West.

Kom til de åbne arrangementer
Blandt de åbne arrangementer er en artist talk på Vissenbjerghus den 28. oktober med bogaktuelle Elisabeth Gjerluff Nielsen, der også vil spille et par sange fra sit omfangsrige bagkatalog. Den 31. oktober får Museum Vestfyn besøg af den internationalt anerkendte jazzsaxofonist Emil Hess, der optræder på ERNST. I dialog med lyriske indslag vil han musicere over temaet ”Efterårsglød”. De lokale spillesteder Tobaksgaarden i Assens og Industrien i Aarup bakker også op om Spil Dansk Ugen med danskproduceret musik. Ligeledes har Lilleskov Teglværk og flere kirker musikarrangementer med danske musikere eller fællessang.

Musikken lyder også i børnehaver, skoler og erhvervsparken
I forbindelse med Spil Dansk afholdes der også en række lukkede arrangementer, som især har fokus på at bringe musikken ind i nye sammenhænge. De tæller bl.a. en fredagsbar-koncert i Tommerup Erhvervspark og en koncert, der skal afhjælpe stress.

En anden vigtig prioritet har været at præsentere børnene i kommunen, fra børnehave til udskoling, for musikkens mange facetter. Brylle Børnehave får besøg af en sangkonsulent, der skal inspirere til at indarbejde sang og bevægelse i hverdagen, mens flere klasser på Brylle Skole kan fordybe sig i en workshop om lydkunst. På Glamsbjerg Skole får udskolings-eleverne mulighed for at deltage i en sangskriverworkshop, mens en enkelt heldig elev skal deltage i et skolepraktikforløb hos musikeren Noah Rosanes. Herudover vil fem andre skoler kunne opleve nedslag i den danske musikhistorie, når seks lærere fra Assens Musikskole, under navnet ”Tidsmaskinen”, drager ud på skoleturné.

Fællessang og fællesskab
Som de øvrige år vil Spil Dansk Ugen være præget af en række fællessangarrangementer. Der bliver fællessangcafé på Tobaksgaarden og Industrien, og dertil et stort kor- og fællessangarrangement i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus. Herudover vil der være en række mindre korarrangementer på utraditionelle steder i kommunen med Assens SangKraftcenter som primus motor.

 • Arrangementerne lægger vægt på det fællesskab, musikken skaber. Dermed understøtter de meget fint Assens Kommunes nye Vision 2030, der netop har fokus på fællesskaber og på aktiviteter, alle kan være sammen om, bemærker Katrine West.

Hun nævner i den forbindelse et nyt initiativ under Spil Dansk, nemlig projektet Alsang 2020. I anledning af 75-året for Danmarks befrielse kan man frem til udgangen af 2020 på www.alsang.dk finde gratis redskaber til fællessang af 45 danske sange, som kredser om temaerne demokrati, fællesskab og frihed.

 • Vi håber, at skoler og arbejdspladser overalt i kommunen griber denne fine anledning til at synge sammen, så der opstår en kultur, hvor fællessang er mere integreret i hverdagen, slutter Katrine West.

 

 

 

Åbne arrangementer i Spil Dansk Ugen

 1. oktober: Elisabeth Gjerluff Nielsen – artist talk garneret med musik på Vissenbjerg Bibliotek kl. 19:00-20:30.

Morgensang på Assens Rådhus kl. 8:45.

 1. oktober: Sangaften i Køng Kirke og Konfirmandstue kl. 19:00.
 2. oktober: Så syng da! Fællessang på Tobaksgaarden kl. 16:30-17:15.

Emil Hess møder lyrikken – Jazz at the Museum på ERNST kl. 19:00-20:30.

Korsang og fællessang i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus kl. 19:00-20:30.

 1. november: Red Warszawa på Tobaksgaarden kl. 21:00-23:00.
 2. november: Dobbeltkoncert med Sylvester Larsen & Nåleøjet på Industrien, kl. 20:00-22.30.
 3. november: Vestfyns Folkemusikerlaug – Søndagscafé på Lilleskov Teglværk kl. 14:00-17:00.
 4. november: Så syng da! Fællessangcafé på Industrien kl. 17:00-17:45.

 

Fakta om Spil Dansk Ugen

 • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musikliv. Der er arrangementer 28. oktober – 3. november.
 • Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.
 • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
 • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
 • En lang række radiostationer, bl.a. alle DR’s radiokanaler, spiller en dag i ugen lutter dansk musik.
 • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.
 • Spil Dansk samarbejder i 2019 officielt med 32 kommuner. Mange andre kommuner bakker også op.

 

For yderligere oplysninger – kontakt
Katrine West, kulturkonsulent, Plan og Kultur i Assens Kommune, 64 74 64 59,

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.