Arbejdsdag i øko-haven, bedene gøres klar

Den 19. marts var ca. 10 frivillige mødt frem ved Erholm for at gøre bedene klar i den kommende økologiske besøgshave, der ligger i et hjørne af parken lige over den gamle smedje.

Der blev først lagt bølgepap i bunden af bedene, og derefter blev der lagt delvist komposteret hestemøg ovenpå.

Dyrhegn om ca. 225 m2 – sponsorer søges
Det er også meningen, at der skal sættes dyrehegn rundt om bedene, så arealet bliver i alt ca. 225 m2. Og i det mest solbeskinnede hjørne skulle der gerne sættes borde og bænke op.

Der skal i alt bruges ca. 65 meter dyrehegn i en højde af ca. 1,60 meter, og 100 meter koster 1.900 kr. Desuden skal der bruges stolper og borde/bænke.

Sponsorer er mere en velkomne til dyrehegnet, og projektet vil køre som et frivilligt, folkeligt arbejdsfællesskab i samarbejde med foreningen Praktisk Økologi og godset Erholm.

Det skulle gerne give inspiration til selv at afprøve metoderne – og måske kan det også bruges til undervisningsformål og som et konstruktivt element i forbindelse med rundvisninger i parken.

Idé
Dette bruttoareal lyder ikke af så meget, men det er rigeligt til at vise alle principperne for økologisk havebrug. Og en ide i denne sammenhæng kunne være opsætning af to tavler med

(1) beskrivelse af økologisk havebrug

(2) beskrivelse af økologisk landbrug, fx Erholms

så publikum let vil kunne se, at det bortset fra størrelsen er to sider af samme sag.

Næste arbejdsdag
Den næste arbejdsdag vil blive lørdag den 2. april i tidsrummet 10 – 14, og frivillige kan fortsat nå at melde sig.

Der er foreløbig også afsat arbejdsdage den 30. april og den 14. juni, hvor der også er plantemarked. Men der skal nok også luges lidt og føres tilsyn med ret jævne mellemrum.

Kontakt: Mette Telling, tlf. 28605519, mail: (Mette er kontaktperson i PØ, der en landsdækkende forening med ca. 4.000 medlemmer).

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.