Aarup motionscykelklub

Logo-lillet_aamcAarup motionscykelklub (ÅMC) har ca. 35 medlemmer, deres eget cykelløb og en klubtur til Harzen. Det er en forening med fokus på både motionen og det sociale aspekt.
ÅMC’s eget cykelløb løber af staben i maj måned. I år var der 4 ruter på henholdsvis 30, 54, 87 og 125 km med start og slut i Aarup. De to længste ruter runder Helnæs, inden turen går tilbage til Aarup.
Derudover plejer de at tage en klubtur til Harzen i 4 dage med cykling og socialt samvær.

Årup Motions Cykleklub fanget på en træningsaften. ÅMC har desværre ingen deltagere i etapeløbet i år. Foto: MJ

Årup Motions Cykleklub fanget på en træningsaften. Foto: MJ

Hvorfor cykling
Formanden Bjarne Jensen fremhæver det sociale og motionen som de store motivatorer. “Når man får cykeltøjet på og kommer ud på vejen er alle lige og i modsætning til eksempelvis løb, har man luft til at snakke undervejs”, siger Bjarne Jensen “Derudover er det en dejlig måde at opleve naturen på, og vi sørger for at komme ud på de små snørklede veje og opleve landskabet.”

5560 som cykleterræn
5560 er et godt cykleområde, fordi der er så varierende terræn. Hvis man kører mod nord er det flade veje, mens der mod syd er masser af højdemeter og desuden kysten. Derudover har 5560 Aarup også masser af flot natur, som man kan nyde fra sadlen.

Træning
ÅMC træner 3 gange om ugen, tirsdag og torsdage kl. 18.30 og søndage kl. 10. Hvis der er nok til træning, deler de op i 2 hold, hvor det ene hold kører med over 28 – 32 km./t. og cykler mellem 40 og 70 km og det andet hold cykler med gennemsnit på mellem 24 – 28 km./t. og ture på 40 – 50 km. Om søndagen kan turene blive lidt længere. Det præcise tempo er afhængigt af, hvem der deltager, da de aldrig lader nogen blive sat af og køre alene hjem.

Årup Motions Cykleklub fanget på en træningsaften. Foto: MJ

Årup Motions Cykleklub fanget på en træningsaften. Foto: MJ

Hvad kræver det at deltage?
De fleste af medlemmerne kører på racercykler, der varierer i pris fra 4000 og op til 50.000 kr. Cykeltøj kan købes med rabat gennem klubben, og selvfølgelig kører man med cykelhjelm.
Man behøver ikke være i topform, når man starter, men hvis man starter nu, skal man regne med, at de andre medlemmer har cyklet fra starten af april, så de har et forspring. Som nævnt tidligere vil de dog altid sørge for, at alle kommer med hjem.
Hvis du gerne vil prøve om det er noget for dig, er du velkommen til at deltage nogle gange før du melder dig ind. Du skal bare møde op til en af træningsgangene.

Aarup Motionscykelklub har en hjemmeside hvor du kan læse mere. Du kan finde hjemmesiden her: http://www.aarupmotionscykleklub.dk/
Hvis du vil i kontakt med ÅMC, kan du kontakte Formand Bjarne Jensen på tlf. 60956455 eller mail :

MJ

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.