Aarup Lokalråd inviterer til informationsmøde om etablering af seniorbofællesskaber.

I forbindelse med Aarup Lokalråds årsmøde den 19. marts kl. 19.00, har

Lokalrådet inviteret en af landets største kapaciteter indenfor seniorbofællesskaber, mag.scient. Max Pedersen, til at komme og brede ud af sin store viden om emnet.

Inden Max Pedersen får ordet, vil der være en præsentation af de foreløbige planer for Aarups nye parcelhus- og lejeboligområde, der forventes endelig godkendt i løbet af april måned 2020.

Max Pedersen, der er ansat på Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, har bl.a. gennemført undersøgelsen om ”Det store eksperiment. Hverdagsliv i seniorbofællesskaberne”, som blev udgivet i 2013.

Max Pedersen har desuden skrevet rapporten “Bofællesskaber – Hvorfor og hvordan?” og bogen ”Nybyggere i den tredje alder” (2000), der også handler om bofællesskaber for ældre. Herudover har han forsket i seniorboliger i USA.

Grunden til at Aarup Lokalråd har inviteret Max Pedersen til Aarup er, at Assens kommune p.t. er i gang med at effektuere planerne om udstykning af et nyt boligområde, nemlig ”Trekanten” der ligger mellem Ørsbjergvej – Assensvej og Møllegyden. Det nye boligområde er blevet døbt ”Bakkehusene” oplyser Lars Christensen fra Lokalrådet.

Aarup har brug for nye ældreboliger, og pt. er der en akut mangel på disse, selv om der er blevet bygget nye indenfor de seneste år, og flere er allerede på tegnebrættet, som eksempelvis almene boliger på den gamle ”Humlehytte” grund. Et decideret seniorbofællesskab findes der dog endnu ikke i Aarup.

De første to seniorbofællesskaber i Danmark blev bygget i 1987. Selv om den nye boform dybest set var et eksperiment, så viste det sig i løbet af få år, at seniorbofællesskaberne appellerede til mange ældre, der ønskede at tilbringe alderdommen i et trygt boligmiljø med mulighed for fællesskab med naboerne. I dag findes der cirka 300 seniorbofællesskaber, der tilsammen har mellem 7.000 og 8.000 beboere – og antallet er stærkt stigende.

Efter informationsmødet og den efterfølgende debat, vil der, såfremt der interesse for det, blive etableret en arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med planerne, for etablering af seniorbofællesskab i Aarup.

Efterfølgende afholder Aarup Lokalråd Årsmøde. Alle er velkommen til at deltage i mødet, der afholdes i Totalbankens mødelokaler i kælderen.

Lokalrådet er vært ved kaffe og kage – øl og vand, slutter Lars Christensen.

 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.