Aarup Bio (2)

Aarup Bio som tidligere nævnt en foreningsbiograf med lige godt 100 medlemmer, som til daglig holdes kørende af små 40 aktive medlemmer. Efter årsmødet i juni 2021 består bestyrelsen af Angel Tuck, Kåre Holbæk, Poul Allan Bruun, Annie Aastrup og Birte Lund Henriksen. Den har det overordnede ansvar for biografens mange funktioner – og for økonomien.

Teknikken
Biografens teknik består principielt at en kraftig computer med en stor projektor, mens den ”i de gode gamle dage i 1950’erne”, da Aarup Bio havde 165 gæster i gennemsnit hver dag året rundt, havde store filmruller og to maskiner, der fremførte dem.

I Aarup Bio i dag har man en operatørgruppe på 21 personer. De kan alle tage vagter og betjene udstyret. Systemet i Aarup Bio blev digitaliseret i august 2011. Den sidste gammeldags 35 mm film blev dog vist i 2013, så fremtiden kom ind med glidende overgang. Derefter blev de gamle maskiner slukket for evigt.

Vagterne
Der er hver aften med film altid mindst to på vagt, én til teknikken og én til kiosken. Hvis der forventes mange gæster, vil biografledelsen sætte flere på.

Ifølge den hidtidige formand og nuværende tekniske leder, Henrich Svendsen, er teknikken ikke mere indviklet, end når man betaler med netbank. Så i princippet kan (næsten) alle lære det.

I den kommende tid vil der komme flere omtaler af biografens virke her på www.aarup.dk

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.