Aarup.dk på Hotel Aarup Kro – forretter

Rejecocktailen serveres med rejer asparges, salat, dressing kaviar citron og brød. Foto:HW

Rejecocktailen serveres med rejer asparges, salat, dressing kaviar citron og brød. Foto:HW

Aarup.dk har nu været på den lokale kro for at afprøve nogle af retterne og vinene.
Da vi var flere af sted, kunne vi afprøve både flere forretter og hovedretter med passende vine til. Dette afsnit vil behandle forretter samt hvidvin. Om få dage vil der følge en anmeldelse af hovedretterne og rødvinen.
 
Forretterne
Rejecocktailen serveres med rejer, asparges, salat, dressing, kaviar, citron og brød.
Den blev bedømt som meget fin af vores sagkyndige. Den var pænt og flot anrettet, og sovsen kunne tages ved siden af i passende doser.
Rejerne var store og flotte og salaten fin og frisk.
 
Varmrøget laks anrettet med syrlig fennikel crudite, friske krydderurter, beurre blanc. Foto:HW

Varmrøget laks anrettet med syrlig fennikel crudite, friske krydderurter, beurre blanc. Foto:HW

Nogle af deltagerne afprøvede i stedet den varmrøgede laks, der var anrettet med syrlig fennikel crudite, friske krydderurter, beurre blanc
og fint friskbagt brød til.
Vores bedømmelse: Der var et pænt stort stykke laks af meget fin kvalitet, tilpas røget og meget velsmagende. Salaten var fin, og sovsen var også her til at tage ved siden af, så kunderne selv kunne dosere mængden.
Også her var bollerne fine sprøde og meget velsmagende.
 
Generelt om forretterne:
Anretningen var på alle måder fin. Der var tale om en pæn stor portion, alt fint og rigeligt, og betjeningen var særdeles opmærksom og nærværende.
 
Carlin de Paolo fra Piemonte. Foto:HW

Carlin de Paolo fra Piemonte. Foto:HW

Hvidvinen og andre drikkevarer
Hvidvinen, som vi fik til forretten, var en italiener af mærket Carlin de Paolo fra Piemonte i det nordvestlige Italien.
Denne vin består af 60% af den franske drue Chardonnay og 40% af Arneis – en lokal Piemonte-drue fra området mellem Alba og Torino.
Denne vin var særdeles god, fin og ren i smagen, til både rejer og varmrøget ørred.
Hvis man havde været på en restaurant med franske vine, havde man sikkert valgt Riesling eller Pinot Blanc til rejerne og Pinot Gris til den røgede ørred.
Kromanden Casper Andersen fortalte, at han foretrækker italienske vine, og denne med fin druesmag var absolut velegnet til forretterne og efter vores mening ganske jævnbyrdig med de bedre franske alternativer.
Men nu findes der jo mennesker, der ikke drikker vin.
Hvad har Casper til dem?
Ja, de tager nok en øl, siger han, og så sælges der mest Ale 16, Odense Classic, Carlsberg eller Tuborg.
 
Samlet indtryk af mad, vin og betjening:
Særdeles godt.
Man får lyst til snart at komme igen.
 
H.W.
 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.