Vi ta’r den igen…

Ingen prisvindende scenografi uden frivillige scenebyggere. Frøbjerg Festspil søger flere frivillige til at bygge scenen og andre opgaver. Kom med til infomøde den 11. april.
Frøbjerg Festspil tog hele fem priser med hjem fra årets Musical Awards – blandt andet prisen for Bedste Scenografi. Det var scenografen Anders Vesterholm, der i 2018 var manden bag scenens skarpe look til ”Saturday Night Fever” – men den fysiske konstruktion og opbygningen lå i trygge hænder hos en gruppe erfarne scenebyggere.

At prisen for scenografien igen i år skal tilfalde Frøbjerg Festspil, det er de enige om i det efterhånden ret så fasttømrede team. De er allerede i gang med konstruktionen af den scene, der skal danne rammerne om Frøbjerg Festspils næste store produktion: ”Footloose – The Musical”, der har premiere den 8. august.

Drejescene og en mobil prædikestol

Årets nye scenograf Jan Boysen er for længst kommet med sit oplæg – i model skalamål 1:10. Og blandt udfordringerne er en drejescene, en rullende prædikestol og flere andre bevægelige elementer.

– Nu er det så op til os at få det til at blive til noget, fortæller Erik Madsen, der gennem mange år, har været med på holdet af scenebyggere.

Fra midt i februar mødes holdet hver torsdag – på værkstedet – og når dekorationerne er færdige, bliver de kørt på lager ind til omkring den 1. juli, hvor det hele – element for element – bliver transporteret op til Danmarks smukkeste amfiscene på Frøbjerg Bavnehøj.

– Det er et kæmpe arbejde. Men vi elsker det, siger Egon Nielsen og fortsætter: – Sidste år til Saturday Night Fever var den største udfordring af få det store rullende dansegulv produceret – og få det til at køre frem og tilbage ved sceneskift, og så var der oven i købet lys i gulvet, der skulle kunne fungere i al slags vejr.

Nye i gruppen efterlyses
– Vi er selvfølgelig stolte, når den færdige scene står klar, siger Laurits Knudsen. – Men når vi lige før premieren hænger oppe i flere meters højde og monterer en dør eller et vindue – eller lige skal have malet den allerøverste top, kan vi godt mærke, at vores alder spørger os: Hvad laver du lige her Laurits Knudsen?

– Derfor kunne vi godt tænke os at få nye ind i gruppen. Ja en halv snes stykker ville være velkomne, griner Vagn Madsen, der gør sig klar til at gå videre med ordene: Vi ta’r den igen.

Ikke kun en hentydning til prisen for bedste scenografi – men denne gang også til den ene udskænkning af bitter af mærket Dr. Nielsen, som er blevet en tradition på holdet.

– Vi starter altid arbejdet med morgenkaffe, rundstykker og en Dr. Nielsen, understreger Vagn Madsen.

Mange typer af opgaver
Ud over nye scenebyggere er der også brug for frivillige hjælpere til en lang række andre opgaver. Det kan være som f.eks. parkeringsvagt, guide, programsælger, personale i boden, billetpersonale, scenetekniker, syerske, elektriker, lydmand, PR og meget andet.

Har man lyst at være med i det gode selskab, kan man kontakte Vagn Madsen på tlf. 21 43 15 31. Eller møde op til info-mødet torsdag den 11. april kl. 19.00.

Mødet holdes i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, Frøbjergvej 76A, 5560 Aarup.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.