Vi er flyttet til Aarup, fordi det ligger geografisk godt, i forhold til der hvor vi skal hen i vores hverdag, og byen rummer, hvad vi har brug for med fritidsaktiviteter, butiksliv, skole og børnepasning.

Aarup boomer, når det kommer til antallet af tilflyttere – set i forhold til resten af de fynske byer. Aarup har befolkningstilvækst, og det er især det samlede byliv, der spiller en rolle, når tilflytterne vælger Aarup – fremfor en af de nærliggende byer.

En af de familier der valgte Aarup, det er familien Andersen, som består af Rasmus og Signe – samt tvillingerne Viktor og Jonas, som er fire år gamle.

Første gang vi var i Aarup, kunne vi mærke, at der var mere liv

– Faktisk kiggede vi ikke engang på hus i Aarup til at starte med, jeg kendte ikke rigtig byen. Vi kiggede på Vissenbjerg, som var tæt på motorvejen og cirka midt imellem vores arbejdspladser i Odense og Middelfart. rasmus-og-signeSå fik vi øje på det her hus i Aarup. Huset var godt, prisen var god, og da vi var ude for at se det an første gang, blev vi udover at forelske os i huset også meget positivt overraskede over Aarup som by, og alting gik op i en højere enhed for os, siger Signe Andersen, inden Rasmus tager over og fortæller om deres primære indtryk af Aarup i forhold til deres andre kandidater.

– Vissenbjerg var jo praktisk talt bare én lang vej med huse på hver side uden et decideret centrum, Nørre Aaby ser halvforladt ud med bylivet, og første gang vi var i Aarup, så kunne vi mærke, at der var mere liv. Byen er mere samlet, der er en aktiv handelsgade, og det giver en hyggelig atmosfære, at det er samlet. Det måske vigtigste af alt er dog, at der både er skole og børnehave i nærheden, og drengene kan gå i skole af stierne, så de skal kun krydse én vej oppe ved skolen, hvor der jo er skolepatrulje til at passe på dem om morgenen, når den tid kommer.

Signe kommer oprindeligt fra Brylle, mens Rasmus havde sin opvækst i Svendborg. Inden parret flyttede til Aarup, der boede de til leje i et parcelhus i Tarup, og faktisk er der ikke den store forskel på, om man har 4 kilometer eller små 25 kilometer til Odense centrum, fortæller Rasmus.

– Der er ikke så store forskelle på at bo i Aarup eller Tarup. Da vi flyttede til Tarup, kom vi ikke så meget til Odense centrum længere – vi havde, hvad vi skulle bruge i Tarup Centeret, og det har vi også her i Aarup. Både indkøbsmuligheder og tøj, og man kan få de fleste behov dækket. Der er ikke den store forskel på faciliteter og muligheder. Vi ville dog gerne lidt væk fra ”byen”, så vi kunne bo et mere roligt sted med drengene, så de kan vænne sig til et mere afslappet liv, inden de skal ind i byen og te sig tosset. Vi ved dog ikke, hvordan de unge er her i Aarup, men når vi ser på nabolaget, hvor vi er blevet taget rigtig godt imod – så er vi da i den grad fortrøstningsfulde! Derudover har Aarup jo endnu mere potentiale, end vi havde forventet, så selvom vi allerede er rigtig glade for at bo i byen – så har den endnu mere at byde på. Jeg kan faktisk ikke nævne en ting, der skulle forbedres – der er både mulighed for at gå på biblioteket, i biografen – eller træne i træningscenter, hvis vi skulle få lyst til den slags i fremtiden, så vi er rigtig glade – og faktisk positivt overraskede over at være flyttet Aarup, siger Rasmus Andersen.

Kommunikationsstuderende / Benjamin Splidt Jakobsen – Aarup Lokalråd

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.