Uldgrise på Erholm Fødevaremarked

Kunderne kan nu også købe kød fra uldgrise på Erholm Fødevaremarked, og det kød kommer fra Bjarne Møller og Lene Christensen, der bor ca. 5 km nord for Otterup ved Skelsbæk/Norup.

Ren økologi
De driver et hobbylandbrug med ca. 3½ ha jord. De fokuserer på uldgrise, landbruget er rent økologisk, og dyrene vokser og laver meget frit. Kødet sælges både hjemmefra og på Erholm Fødevaremarked. I dag sælges det i meget små portioner – helt ned til 500 g fars, men der sælges dog også halve grise – på Erholm dog mest i ret små partier.

Grise slagtes normalt ved en alder af ca. 8 måneder, og de er ikke specielt store, men uldgrisene er ofte helt op til 120 kg.

Ejerne har to slags grise, og det er flg.:
1.Blanding af uldgris og gammel sortbroget landrace, den slagtes efter ca. 8 mdr. og vejer ca. 80 kg.
2.Ren uldgris slagtes efter 12 – 14 mdr.

Uldgrisen kaldes også magaliza, og det er et ungarsk navn.

Kontakt
Tlf. 41511997

Læs mere om markedet på www.erholm.dk

Andet: Der vil i december også være salg af gran og juletræer.

Skrevet af Hans W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.