Teaterspirer fik koncentreret musicalundervisning i en hel weekend

Omkring 40 børn og unge fra Teaterskolen Frøbjerg Festspil samt gæster havde sat en weekend af for at deltage i en musicalworkshop med dans, drama og sang i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus.
Der var fart over feltet, da børn og unge fra Teaterskolen Frøbjerg Festspil brugte deres weekend sammen med tre dygtige undervisere. I den store sal i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus stod den på danseundervisning. Til lejligheden var der hentet tre gæsteundervisere ind.

– Vi tager den lige en gang til, lød det fra underviser Rikke Lillevang, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia.

– Igen?, lød det spørgende fra en af de unge deltagere.

– Ja, nu skal vi arbejde med detaljerne i dansen, lød svaret fra underviseren.

Hun koreograferede Fjordagerscenens 50-års jubilæumsforestilling, “Spamalot”, der foregår i det absurde og komiske Monty Pythonske univers, i sommeren 2019, og det var et dansenummer herfra, som deltagerne på workshoppen prøvede kræfter med.

– Jeg har glædet mig helt enormt meget til en hel weekend med musicalcamp, med en masse dejlige og seje børn og unge! Jeg elsker at arbejde med den alders-gruppe; der er et vidunderligt drive, en ærlig umiddelbarhed og en kæmpe nysgerrighed på faget. Vi har fået danset en masse, til noget skøn musik, og har haft festlig og kanonhyggelig weekend sammen.

Kanonsælger
Spredt ud over hele huset øvede andre deltagere små historier, blandt andet om en kanonsælger blandt blomstersælgere. Dramaundervisningen tog Sofie Dahlslykke Sarbo sig af. Hun har spillet teater siden 4 års alderen og været dramalærer, siden hun var 17 år.

– Vi kan lære utrolig meget om samfundet, om hinanden og om hvordan vi interagerer med hinanden via drama og teater.

Vicki Schultz, der er uddannet sanger fra Syddansk musikkonservatorium i 2015, øvede sang med deltagerne.

Weekendens undervisning kulminerede med, at deltagerne viste deres forældre, hvad de havde lært.

Stor interesse
Signe Orthmann Andersen og Karina Christensen udgør styregruppen for Teaterskolen Frøbjerg Festspil, og der var nok at se til, da de mange deltagere skulle have noget at styrke sig på i pauserne.

– Der er også åben for gæster til denne weekend, og dem er der ti af, som vi jo håber vil fortsætte på et af holdene, fortalte Signe Orthmann Andersen, der gik med i arbejdet med at få en teaterskole etableret, fordi hendes egen datter savnede et tilbud.

– Vi bor i Tommerup Stationsby, og her har interessen været meget stor, der er tilmeldt 34 til undervisningen, så vi har lavet tre hold, oplyste hun.

Underviser fra ”Fred til Lands”
I øjeblikket er der 70 tilmeldte børn og unge på de ugentlige hold i Teaterskolen Frøbjerg Festspil, hvor der er undervisning mandag og tirsdag i fire byer.

Genie Argiris, der er kendt fra tv-serien ”Fred til Lands” på DR, hvor hun spiller veninde til hovedrollen Mia, underviser dramaholdene i Vissenbjerg og Tommerup Stationsby.

Emil Jepsen underviser holdene i Nørre Aaby og i Aarup. Til dagligt er han vikar på Nørre Aaby Realskole, og så har han i tre år i træk været med i forestillingen hos Frøbjerg Festspil.

– Der er plads til flere, gerne flere drenge, og man kan bare møde op til undervisning i en af byerne. Den første gang er gratis. Vi kunne også godt bruge et par stykker mere i styregruppen, understregede Signe Orthmann Andersen.

Læs mere om Teaterskolen Frøbjerg Festspil på www.frobjerg.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.