Susan Himmelblå, Benny og Arnold skal findes

Holdet der spillede ”Footloose – The Musical” i år. Vil du være med på holdet til ”Midt om natten” i 2020, så er der audition den lørdag den 9. november.

Frøbjerg Festspil afholder audition lørdag den 9. november til musicalen ”Midt om natten”. Hvis du er teatertosset, elsker at danse og i øvrigt er vild med Kim Larsens og Gasolins fantastiske musikalske univers, så har du chancen for at indfri det hele.

Frøbjerg Festspil skal i sommeren 2020 opføre musicalen ”Midt om natten”, der er baseret på den danske kultfilm af samme navn fra 80´erne, og i den forbindelse bliver der afholdt audition til de mange roller i musicalen.

– ”Midt om natten” er en skøn musical med et sjovt og skævt persongalleri, der appellerer til mange forskellige typer, oplyser Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil

Der skal til musicalen bruges ca. 40 medvirkende i alderen 16-75 år fordelt på skuespillere, dansere og ensemble, der sammen har lyst til at bruge sommeren på Frøbjerg Bavnehøj.

Tilmelding til audition
Det er lørdag den 9. november 2019, der er audition i Samlingshuset, Frøbjergvej 76A, 5560 Aarup. Tilmelding og yderligere information om audition findes på vores hjemmeside www.frobjerg.dk – af hensyn til planlægningen skal man tilmelde sig forud.

Frøbjerg Festspil er gennem de seneste to år gået ”nye” veje med musicals som ”Saturday Night Fever” og ”Footloose”, og med ”Midt om natten” bliver festspillet i samme genre rent musikalsk og tidsmæssigt.

– Vi samler på engagerede, dygtige og glade medvirkende, og håber at se en masse dedikerede mennesker til vores audition, siger Knud Møller.

En udfordrende hovedrolle
Sommerens forestilling i Frøbjerg Festspil byder på et bredt galleri af farverige roller, sang- og dansenumre, som vil udfordre interesserede skuespillere, sangere og dansere. Det kunstneriske team består af kapelmester og korleder Julie Strange, scenograf Jan Boysen, kostumier Lise Søllested og instruktør og kunstnerisk leder og instruktør Carsten Friis.

Hovedrollen Benny, der blev spillet af Kim Larsen selv i filmen, beskriver instruktør Carsten Friis således:

– En almindelig mand mellem 30 og 40 år fra arbejderklassen, der ikke har haft større held med hverken kærligheden eller karrieren. Han har gennem det meste af sin ungdomstid været arbejdsløs, og han har ikke kunnet finde sig rigtig tilrette nogen steder. En kedelig barndom med en alkoholiseret far har sat sine spor hos Benny – han er initiativløs og har svært ved at finde troen på det ”lykkelige” liv, og han følger egentlige bare sin barndomskammerat Arnold i tykt og tyndt uden at stille kritiske spørgsmål – han kan, især når han er presset, blive aggressiv og voldsom overfor ”systemet”. Benny møder forelskelsen i form af Susan Himmelblå – hans problem er bare, at han har mere end svært ved at få det sagt. En stor og udfordrende rolle med mange sange fra både Gasolin-tiden og den senere Kim Larsen æra.

Arnold med de gode talegaver
Bennys ven Arnold er den fredelige og joviale type, der generelt ser positivt på verden. Han er klart modstander af vold, og kan tilpasse sig stort set enhver situation og finde den indre ro selv i stressede situationer. Arnold har prøvet meget gennem sin ungdom – har bl.a. været selvstændig flere gange indenfor håndværker branchen, men er hver gang gået ”på røven” med hele butikken, ligesom han har et mislykket ægteskab bag sig. Arnold kan dog ikke ”væltes” permanent – han rejser sig hvor han faldt, og prøver bare en ny vej.

– Han er i besiddelse af de store talegaver uanset hvem han er i dialog med. Det er en stor rolle med mange sange, oplyser Carsten Friis.

Susan Himmelblå
Susan Himmelblå er mellem 20 og 30 år. En glad og positiv pige, der tror på det gode i alle mennesker – dog ikke at betragte som hverken dum eller naiv. Er single, hjemmeboende og hjælper sin syge far i dennes købmandsbutik, hvor livet går sin daglige gang uden de store udsving. Kender ikke meget til ”oprør” og løsrivelse, men fascineres klart af de nye naboers, Benny og Arnold, frihedstrang og måde at leve på, hvilket gør, at hun pludselig står på grænsen mellem to modsatrettede verdener.

– Hun forelsker sig hovedkuls i Benny, der dog har svært ved at udtrykke sine sande følelser overfor hende, hvilket får uoverskuelige konsekvenser for dem begge. Den største kvindelige rolle i musicalen – naturligvis med flere numre, blandt andet ”Sct. Emetri”, ”Kloden drejer stille rundt” og ”Dråben”, siger Carsten Friis.

Derudover kan nævnes roller som Spacey, Mona, Kranen, rockerchefen Rottekongen, Manse, Nalle, Achmina, Freddy og Pia Buhmann, politikeren, som ønsker at jævne fribyttersamfundet ”Haveje” med jorden.

– Så der er i musicalen mange gode karakterroller for den interesserede skuespiller, fortæller Carsten Friis, instruktør.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.