Psykoterapi i Sundhedshuset

Elisabeth Spangsbøg, der i en årrække har været formand for Frøbjerg Festspil, driver også virksomhed i Aarup, og hendes firma hedder ”Spangsbøg Supervision og Terapi” med adresse Søndergade 2, 5560 Aarup.

Faglig baggrund
Hun er oprindelig uddannet plejer på psykiatrisk afdeling i Middelfart – det var i 1980’erne. Senere arbejdede hun også på psykiatrisk afdeling i Kolding og Odense, og det har givet hende en stor klinisk erfaring.

Fra 1993 arbejdede hun i de tre højfynske kommuner som institutionsleder og kontaktperson for psykisk syge. Derefter tog hun både en diplomlederuddannelse og en 4-årig psykoterapeutisk uddannelse som behandler, og i november 2006 blev hun selvstændig og har siden arbejdet med individuelle klienter og supervision for medarbejdergrupper.

Klienterne
Klientgruppen er meget blandet – det kan være mennesker med depression, angst problematikker, akutte kriser, eller mennesker der har brug for hjælp til at få parforholdet på fode igen., eller gerne vil have et dybere kendskab til sig selv, og forstå deres egne reaktionsmønstre bedre.,

Der er ikke sygesikringstilskud til samtalerne,  man henvender sig selv, og der startes altid med en samtale på 2 timer, med henblik på at Elisabeth Spangsbøg kan få en grundig indsigt i klientens historie, og de udfordringer pågældende ønsker hjælp til. Ligeledes får klienten også mulighed for at mærke om det her er den rigtige terapeut for ham/hende. Vi mennesker er forskellige, og den terapeut som ens veninde, bror, partner er glad for, er ikke nødvendigvis den rigtige for dig. Elisabeth Spangsbøg vægter trygheden i relationen højt, men klienten skal også udfordres så han/hun får arbejdet med de problematikker der jo netop er udfordrende i ens liv.

En fiktiv case
En kvinde ringer og siger, at hun har fået så stor angst, at hun ikke længere tør gå på indkøb, til møder, på besøg og lignende. Lægen/jobcenter/familie har måske anbefalet pågældende at prøve psykoterapeutisk behandling. Elisabeth kan så arbejde med nogle teknikker, der hjælper med at imødegå angsten, så man får sin handlefrihed tilbage og igen kan leve frit.

En længerevarende uddannelse
Man bør altid vælge sig en terapeut med mindst en uddannelse af 4 års varighed, og hun advarer mod psykoterapeuter, der blot har været på et weekendkursus. Hun har selv både en grunduddannelse som psykiatrisk plejer, derudover en lederuddannelse og den 4-årige fulde uddannelse fra UPS i Stenstrup på Sydfyn, samt en Master i psykologi fra ”Aktiv kurser”.

Kontakt
Spangsbøgs Supervision og Terapi, Sundhedshuset 2, 5560 Aarup

Tlf. 20766445

Mail:

www.spangsbøg.dk

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed eller begivenhed.

Bogmærk Permalink.