Økonomiudvalg vil fremme Aarup-byggesag

Assens Kommunes økonomiudvalg havde møde mandag den 21./1., og et væsentligt punkt på dagsordenen var byggesagen på bl.a. Humlehyttegrunden og nabogrunden (Bredgade 62-64).

Da der formentlig vil blive tale om et almennyttigt byggeri, vil økonomiudvalget støtte med 1.855 mio. kr. + yderligere 1.2 mio. kr. De 1.2 mio. kræver dog velvilje fra et andet kommunalt udvalg, Miljø, Teknik og Plan, der har møde få dage inde i februar.

Da økonomiudvalget repræsenterer 27 af 29 mandater i byrådet, er det sandsynligt med solid kommunal støtte til det store projekt med 24 boliger på mellem 72 og 96 m2.

Ejeren af grunden, Bredgade 66, overvejer dog selv at bygge 4 – 8 huse, og ellers skal kommunen skynde sig.

Hvis man får den store løsning på Bredgade 62, 64 og 66 og med 24 boliger bliver den samlede anlægssum formentlig godt 38.6 mio.

Stort behov
Når mediet Aarup.dk taler med trænede iagttagere inden for boligområdet, er det den klare mening, at der er stort behov for både lejlighederne ved stationen og mange flere i bymidten. Og desuden vil der blive behov for endnu flere lejligheder, rækkehuse og parcelhuse, for byens potentiale kan fortsat udbygges.

”Byggeboomet” i 1903
Der var i øvrigt også en slags byggeboom i Aarup for 116 år siden – for i 1903 var folk i byen stolte, og håndværkerne glædede sig over hele tre parcelhuse på ét år, og desuden kom kirken. I årene omkring 1900 efterlystes der desuden flere værelser og ganske små lejligheder.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.