Nyhedsbrev nr. 55 fra Industriens Foredragsforening

Deniz B. Serinci: Islamisk Stat og afradikalisering af unge danskere

Onsdag 3. maj klokken 19.30 – Industrien, biografsalen

Historien om Islamisk Stat er historien om en terrorbevægelses opståen, storhed og mulige fald – i hvert fald som militær magt i Syrien og Irak, men nok fortsat en inspirationskilde for (potentielle) terrorister i Europa og den øvrige verden. Foredraget vil komme ind på IS’ stærke mediebrug, økonomi, ressourcer og støtter i og udenfor Syrien og Irak samt om kampen mod IS og de midler – militære som ikke- militære – der er taget i anvendelse.

Foredraget handler også om radikalisering af unge med udgangspunkt i danskere – muslimer som ikke-muslimer -, der drager i krig for IS og/eller støtter og udøver terror. Videre om, hvordan man stopper radikalisering og får de unge afradikaliseret.
Deniz B. Serinci er journalist fra Syddansk Universitet og historiker fra Aarhus Universitet. Han er født i Esbjerg 1985 og bor i dag i København.
Foruden dansk taler han flydende engelsk, kurdisk og tyrkisk. Han har rejst i Nordirak og Syrien, hvor han bl.a. har interviewet overlevende fra IS’ massakrer og fordri­velser. Han er forfatter til bogen ”Terrorens Kalifat” (Frydenlund, 2015). Islamisk Stat og afradikalisering af unge danskere.

Entré: 80 kroner, inklusive kaffe, te og småkage. Medlemmer af foredragsforeningen og Vissenbjerg Borger og Kulturforening skal dog kun betale 60 kroner.

 Udskydelse af foredrag
Det berammede foredrag med Niels Helveg Petersen 19. april er på grund af sygdom udskudt.
Vi forventer at holde det foråret 2018.

Med Venlig Hilsen,
Henning Frandsen
Formand for Industriens Foredragsforening

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed eller begivenhed.

Bogmærk Permalink.