Må vi byde på et glas perlende hvidvin??

[Nyhedsbrev fra Industriens Foredragsforening]

Onsdag 4. marts klokken 18 holder Industriens Foredragsforening generalforsamling i biografsalen. Og det skal fejres på rundhåndet vis, så vi byder på et glas perlende hvidvin.

Og tag bare jeres nabo med. Vi har hvidvin nok…

Dagsorden i henhold til vedtægterne

Erland Porsmose fortæller om den største reformperiode i landbrugets historie og om, hvordan livet på landet blev forandret i løbet af få årtier.

Erland Porsmose:
Kvægpest, vulkanudbrud og landboreformer

Foredrag onsdag 4. marts klokken 19

I de sidste få årtier af 1700-tallet omskabtes landskabet til de rammer, som vi kender i dag, og som vi endnu ser omkring os.

Erland Porsmose fortæller om den største reformperiode i landbrugets historie og om, hvordan livet på landet blev forandret i løbet af få årtier.

Foredraget vil blive illustreret med eksempler fra Skydebjerg- og Aalsbo-området.

Som indledning vil lokalhistoriker Hans Walmar fortælle om den største naturkatastrofe på den nordlige halvkugle i 12.000 år: nemlig vulkanudbrud på Island i 1783, som fik voldsomme følger for landbruget i hele Vesteuropa i tiden derefter.

Erland Porsmose, f. 1953 er museumsdirektør for Østfyns Museer og Dr. phil på afhandlingen De fynske landsbyers historie.

 

Entré 80 kroner. Dog kun 60 kroner for medlemmer af Industriens Foredragsforening og Vissenbjerg Borger- og Kulturforening.

Entreen inkluderer kaffe og en småkage.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.