Man sover godt i frisk luft…

dav

… sådan siger Johan på 10 år fra Aarupspejderne. Johan har været spejder siden han startede hos familiespejderne som 3-årig.

Johan elsker frisk luft og friluftsliv. At han er en dygtig og erfaren spejder, kan man se ved at kaste et blik på hans uniform, hvor turmærker og duelighedstegn sidder tæt på ærmerne.

Nogle mærker er lette at tage og andre kræver lidt mere af spejderne. At sove ude i 365 dage skræmte ikke Johan og d. 4 august 2019 gennemførte han og har derfor lov at bære mærket SNORKY på sin uniform.

En sport at tage spejdermærker

Spørger man Johan, hvorfor han har taget mærket, og om det ikke har været besværligt, svarer han:

“Fordi jeg godt kan lide at sove i telt. Man sover godt ude i den friske luft. Og så vil jeg gerne have SNORKY mærket. Jeg har en god sovepose og en fleecepose – så det er ikke koldt.

Det er lidt besværligt at sove hos andre. Hos min farmor og farfar kunne jeg slå et telt op i deres have, men da jeg var på lejrskole i Ribe, blev jeg nødt til at bruge nogle af mine bufferdage”.

Og Johan er ikke færdig med at tage mærker…

“Måske vil jeg tage det mærke, hvor man skal gå med tørklæde i 365 dage. Eller også SKOTTY, hvor man skal gå med kilt til alle spejderarrangementer i 1 år- det har min storebror taget”.

Spejderlivet har fokus på naturoplevelser.

Sidste år udgav Friluftsrådet en skræmmende undersøgelse som viser hvor lidt børn opholder sig ude. 66% af danske børn har aldrig prøvet at overnatte i naturen, 49% har aldrig prøvet at brænde sig på en brændenælde og 46% har aldrig prøvet at spise mad, der er tilberedt over bål i naturen.

Hos Aarupspejderne vil vi gøre alt hvad der står i vores magt for at vende den statistik. Vi gør vores bedste for at spejderne får nogle gode naturoplevelser, nogle rigtig gode venner, lærer en masse spejderfærdigheder og bliver udfordret på det niveau de er. Vores krav og aktiviteter er alderstilpasset, så de små 3-årige f.eks. kigger på insekter, mens de ældste tropsspejdere selv tager toget til Sjælland og deltager i lange og hårde adventureløb.
Spejder er for alle, uanset alder, så tøv ikke med at kontakte os hvis du eller dit barn kunne tænke sig at prøve spejderlivet af.

Sæsonopstart ved Aarupspejderne

Aarupspejderne starter sæson 2019-2020 op i den kommende uge.

Mikro (6-7 år): mandag den 12. august kl. 17.00-18.30.

Mini (8-9 år): Onsdag den 14. august kl. 17.00-18.30

Junior (10-11 år): Torsdag den 15. august kl. 17.00-19.00

Trop (12-15 år): Tirsdag den 13. august kl. 19.00-21.00.

Du kan du læse meget mere på vores hjemmeside- www.aarupspejderne.dk eller du kan finde os på Facebook.

 

Pressemeddelelse, redigeret af Annie Gaardsted Frandsen

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.