Jesper Grønkjær i Nordkorea

En førstehåndsberetning fra verdens strengeste diktaturstat
Tryllekunstner og tv-debattør Jesper Grønkjær rejser kloden rundt for at skabe smil.

Særligt er han kendt for sine anmelderroste bøger og tv-dokumentarer, hvor han begiver sig ind i lukkede miljøer. Han har besøgt massemordere i Mellemamerika, kannibaler på Ny Guinea og munke i Tibet. Og så har han udfordret skæbnen i diktaturstaten Nordkorea.

Planen var enkel, men udførelsen svær: At rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til daglig blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se de monumenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Jesper Grønkjær har netop også været i Sydkorea, hvor det, som den første dansker forfatter, er lykkedes ham at lave interviews med nordkoreanske afhoppere, der fortæller om deres flugt og det samfund, som han blev nægtet at se.

Det er på en gang humoristiske og tankevækkende personlige fortællinger foredraget byder på. Det hele krydres med fotos og tv-klip- og med et indblik i Korea-krigen og den politik, der har skabt et land, der er både gådefuldt og mystisk.

Jesper Grønkjær er forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør på TV2 Østjylland.

Entré 80 kroner; dog kun 60 kroner for medlemmer af Industriens Foredragsforening og Vissenbjerg Borger- og Kulturforening.

Entréen inkluderer kaffe og småkager.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.