Handels- og erhvervskalendere efterlyses

Den gamle station i Aarup. Den lå et par hundrede meter øst for den nuværende. Foto fra Aarup Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foto fra Aarup Lokalhistoriske Forening og Arkiv

På vegne af Aarup lokalhistoriske Arkiv foregår der p.t. et større skrivearbejde om Aarups historie fra 1865 – 1980. Arbejdet udføres primært af Evald Andersen og Hans Walmar.

Vi har særdeles mange oplysninger, og der er også rigtigt meget på arkivet. Desuden er mange Aarup-borgere meget hjælpsomme med oplysninger.

Fra 1865 og indtil 1945 har der været sammenhængende erhvervskalendere eller handelskalendere for byen, men for perioden efter 1945 og indtil 1980 har vi ikke kunnet finde den slags, og Statsbiblioteket i Aarhus har dem heller ikke.

Vi kan nok stykke beskrivelsen sammen ud fra mange enkeltoplysninger, men det vil give større sikkerhed og arbejdslettelse, hvis nogen i Aarup eller andetsteds kan hjælpe os med ovennævnte oversigter.

Vi kan selvfølgelig også godt bruge flere gode beskrivelser af forretninger og virksomheder i Aarup by i samme periode, selvom vi allerede har en del.

Kontakt

Hans Walmar, Møllegårdsvej 5, 5560 Aarup 

Tlf. 61776443 eller mail

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.