Frøbjerg Samlingshus

froebjerg-samlinghus-24-08-2016-12-04-22

Frøbjerg Samlingshus ejes af den folkelige ”koncern” Frøbjerg Festspil. Og huset gør endog meget stor nytte, idet det fx i 2015 var i brug 311 gange, heraf til 68 private fester. Resten har været møder og arrangementer i Frøbjerg Festspil. Enkelte arrangementer er ungdomsfester, og Henning Borgersen, der står for udlejningen, fortæller, at der ved den slags fester altid er uddannede vagter på, så alt går roligt for sig.

Lokaler
Den store sal, der bl.a. bruges til generalforsamlinger i Frøbjerg Festspil, er godkendt til 90 personer, mens den lille sal rummer 30-35 personer. Køkkenet er renoveret og har ny fryse- og kølekapacitet – bl.a. via et sponsorat fra Real Dania. Men samlingshuset rummer også Frejas Sal, der rummer systue, mødelokale, kontor, depot og garderobe – alt sammen til Frøbjerg Festspil, der har givet lokalsamfundet status og et meget stærkt sammenhold.

Jette Egedal og Inga Jørgensen. Foto:hw.

Jette Egedal og Inga Jørgensen. Foto:hw.

Faste brugere og styregruppen
De faste lejere er bl.a. en kortspilsgruppe, et gymnastikhold hver onsdag fra 10-11, hvor der sluttes af med kaffe og afklaring af verdenssituationen ude i den friske bjergluft. Men lokalerne skal også styres, og til det formål har man en gruppe på 5 personer: Henning Borgersen, Jette Egedal, Jette Borgersen, Nanna Mehl Pedersen (årets prismodtager), Inga Jørgensen (uddannet kok) og Kjeld Juul. De mødes én gang pr. måned og beslutter alt vedr. huset.

Service og festspilsmadsalg
Samlingshuset har service til i alt 400 personer, og af det kan der foretages udlejning op til 300 personer, og det koster for interesserede 25 kr. pr. kuvert.
I år, hvor der var 13.500 tilskuere til ”Den eneste Ene”, kunne samlingshusets køkkenpersonale lever i alt 1200 – 1300 kuverter til de fremmødte. Og den slags kræver arbejdskraft, så det klarer Inga Jørgensen, Jette Egedal og Jeanie Egedal, der til daglig passer lægestudierne.

froebjerg-samlinghus-24-08-2016-12-26-53En så stor servering kræver kølekapacitet, og den sørger Alex Andersens (Odense) store og gratis udlånte kølebil for. Den holder lige uden for køkkenet i festspilsperioden.

Hjertestarter
Da der kommer mange mennesker til og Frøbjerg og også er en del fastboende, har man anset det for nyttigt at have en hjertestarter anbragt på samlingshusets facade. Men den skal jo også kunne betjenes, og derfor 50-60 personer fået uddannelse i at bruge den.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.